fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

נערה רזה מאוד בדיכאון

דיכאון סמוי

רבים הסובלים מדיכאון סמוי יגיעו לרופא משפחה לעיתים קרובות, מדווחים על סימפטומים שונים ללא הסבר רפואי, במידה ורופא המשפחה רופא יזהה כי מקור הסימפטומים הוא בדיכאון סמוי הם יופנו לטיפול פסיכולוגי.

דיכאון סמוי

דיכאון סמוי הוא מצב שבו הסימפטומים הנפוצים של הדיכאון הקליניים נעדרים אך “מתחת לפני השטח” בוערים התחושות הקשות האופייניות כל כך לדיכאון: הדכדוך, הייאוש, החרדות, תחושת הבדידות וחוסר האונים. בדיכאון סמוי עוצמת הרגשות השליליים נמוכה יותר מדיכאון רגיל ונמשכת על פני תקופות ארוכות. שלא כמו בדיכאון קליני, הסובלים מדיכאון סמוי מתפקדים היטב: הם הולכים לעבודה, מטפלים בילדים ומביאים ציונים טובים. יחד עם זאת הם מדווחים על תחושת דכדוך ועצב ללא כל סיבה נראית לעין.

נשים מחייכות

איך מזהים דיכאון סמוי?

במה נבדלים הסובלים מדיכאון סמוי מכל אדם הסובל מתחושת דכדוך קלה מפעם לפעם?
במישור הרגשי: האדם מדווח על מצב רוח ירוד, אי יכולת לחוש הנאה, ריקנות ואיבוד עניין בסביבה.
במישור הפיזי: לעיתים קרובות, הסובלים מתופעה זו זה מדווחים על כאבים פיזיים שאינם ניתנים להסבר רפואי כמו כאבי ראש, שרירים ובטן.
במישור ההתנהגותי: בולט ההבדל אחד מרכזי, בדיכאון הסמוי אין שינויים בולטים לעין בהתנהגות והם מתפקדים כביכול בצורה אופטימאלית.
בנוסף לכל אלו, תיתכן ירידה ניכרת במרץ ובאנרגיה (על אף התפקוד היום יומי התקין לכאורה). חשוב להדגיש כי בדיכאון סמוי אין את הסימפטומים הפיזיים האופייניים לדיכאון רגיל כמו: נדודי שינה, ירידה בתיאבון וירידה דרסטית בתפקוד.

עובדים

דיכאון סמוי אצל בני נוער

בני נוער חווים את הדיכאון הסמוי בצורה קצת שונה ממבוגרים: הם אינם חווים באופן סובייקטיבי דיכאון. יחד עם זאת ישנן הפרעות בהתנהגות ולעיתים שימוש בחומרים פסיכו אקטיביים – חומרים המשפיעים על מערכת העצבים המרכזית ועל התודעה וכתוצאה גורמים להופעת התנהגות בעייתית. בעזרת החומרים הפסיכו אקטיביים המתבגר מנסה להדחיק את התחושות השליליות של הדיכאון הסמוי.

מטפלות

דרכי הטיפול

רבים הסובלים מדיכאון סמוי יגיעו לרופא משפחה לעיתים קרובות, מדווחים על סימפטומים שונים ללא הסבר רפואי, במידה ורופא המשפחה רופא יזהה כי מקור הסימפטומים הוא בדיכאון סמוי הם יופנו לטיפול פסיכולוגי. סובלים מדיכאון סמוי אחרים מופנים לטיפול פסיכולוגי בעקבות שימוש בחומרים פסיכואקטיבים. חלק נוסף לצערנו, לא יאובחן לעולם ופשוט יסתובב עם תחושת מועקה תמידית ביום ובלילה. הפסיכולוג מנסה לאתר את מנגנוני ההגנה המונעים מהדיכאון להתפרץ במלוא עוצמתו. כאשר יצליח המטופל להתעמת עם תחושת העצב בכול עוצמתה יהיה ניתן לטפל בדיכאון הסמוי באמצעות טיפול קוגנטיבי התנהגותי או באמצעות טיפול פסיכולוגי אחר המותאם אישית למטופל.

לשיתוף הכתבה >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן