את מתיישבת לעבוד ובלי לשים לב מוצאת את עצמך גוללת בדף של תכשיטים בסייל? חזרת לחישובים ומספרים במחשב ופתאום מצאת את עצמך פותח את המקרר? לפעמים אנחנו נחושים ויש לנו תכנית של מה שרצינו לבצע היום אבל חוסר השקט מתגנב ומשבש הכל.
אם גם את חשה אי שקט וחוסר מנוחה זה יכול לנבוע מגורמים שונים שמקורם עשוי להיות נפשי או פיזי, אולי שתית קפה אחד יותר מדי היום? או שלקחת על עצמך יותר מדי הפעם ואת חשה סטרס ועומס מנטלי? במאמר תוכלו למצוא כמה טיפים חשובים שיכולים להקל על אי שקט ולהבין לעומק מה עשוי להפעיל אותו.
אי שקט זהו מצב מנטלי רגשי או פסיכולוגי שיכול לנבוע מגורמים שונים, לפעמים הוא נחווה כחלק ממצב נפשי אחר מורכב יותר ולפעמים כמצב זמני סביב מאורע נקודתי. מצב זה יכול להביא למתח פנימי, קושי לחשוב בבהירות ונטייה להתעצבן בקלות או לפתח רגישות גבוהה למתרחש.
המונח אי שקט לרוב נחשוב על אדם קפיצי או מבולבל. אי שקט עשוי להביא איתו :
לרוב אי שקט פסיכולוגי מגיע לצד אי שקט פיזי כי קיים קשר הדוק בין גוף ונפש. למשל, כשאנו עומדים בתור בסופר ומאד ממהרים ומי שלפנינו מתמהמה, נתחיל להרגיש אולי את נשימה מתקצרת, נזוז באי נוחות נרגיש אולי חום מתפשט בגוף, ויחד עם כל אלו יגיעו המחשבות שמספרות לנו כמה נורא שנאחר וגורמות לנו ללחץ ואי שקט גדולים יותר.
לפני הטיפים והעצות, שאלו את עצמכם האם אתם באמת רוצים לעזור לעצכם ומוכנים להשקיע בזה? לעיתים אנחנו מאד רוצים להרגיש טוב ולהיות רגועים אבל התמכרויות שונות כמו למסכים או “FOMO” עלולים לגרום לנו להישאב חזרה תוך שניות למקום של אי נחת חוסר שביעות רצון ואי שקט. הגעה למצב מאוזן ושקט דורשת נחישות.
אם מדובר בהפרעות חרדה או אוטיזם, באופן טבעי יש נטייה קיימת לאי שקט ומוצפות ואת זה חשוב לקחת בחשבון כשאנו בוחרים מה לעשות ואיך, למשל, אולי נרצה לבחור באורח חיים איטי או רגוע יותר שייקל עלינו לחוש רגיעה חושית. אולי נרצה לצמצם חשיפה לאורות נאון חזקים או מקומות הומי אדם (ככל הניתן). עם זאת, חשוב להיזהר מהימנעות סדרתית שפוגעת באיכות החיים שלנו ומנהלת אותנו כי היא עלולה לגרום ליצירה של דפוס הימנעותי.
בניית גמישות פסיכולוגית היא חלק מרכזי בבניית חוסן. כשאנחנו יותר גמישים, אנחנו פחות מוצפים מהרגשות שלנו ומסוגלים יותר לראות פתרונות.
ראשית חשוב להבין האם אי השקט נובע ממצב רפואי פיזי או נפשי? האם התסמינים פוגעים באיכות החיים? חשוב לפנות לעזרה במצבים אלו- בין אם זה רופא, או גורמי טיפול מעולם בריאות הנפש.
טיפול פסיכולוגי היא דרך טובה להבין את המקור אי השקט, בטיפול אפשר לפתח כלים טובים להתמודדות איתו תוך בחינה מעמיקה של מה מחולל אותו.
הטיפול שיוכל לעזור לכם במיוחד בפיתוח גמישות פסיכולוגית שהוזכרה מעלה הוא טיפול ACT (טיפול בקבלה ומחויבות). טיפול שעוזר בפיתוח גמישות פסיכולוגית שהמטרה הטיפולית שלו היא לפתח קבלה עצמית ומחויבות פנימית- לערכים שלנו. הטיפול רואה את האדם כמכלול שלם ומתייחס גם לפן הפיזי הרגשי והקוגניטיבי.
אי שקט היא תופעה שיכולה להגרם ממגוון סיבות ונסיבות -פיזיות נפשיות או שתיהן ביחד. על מנת לעזור לעצמנו חשוב ללמוד לקרוא את הסימנים שהגוף והרגשות שולחים לנו, מה אנחנו צריכים כרגע באמת כדי להרגע ולחזור לתודעה בריאה ומאוזנת, כיצד ניתן לתת לעצמנו את זה על מנת להגיע ליצור יציבות פנימית.
במכון חיבורים נשמח לעזור לכם דרך כלים טיפוליים מתקדמים מעולמות ה-CBT , במכון מטפלים בעלי השכלה אקדמית מתקדמת ונסיון עשיר. פנו אלינו ועזרו לעצמכם להחזיר את השלווה.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
אי שקט יכול להיות מצב זמני או תוצאה של מצב נפשי / פיזי אחר. זו תחושה או מצב שיכול לגרום לעצבנות, חוסר סבלנות, תחושת מתח ועוד.
כן, לעיתים כשאנו מאטים את קצב החיים הוא עשוי לחלוף מעצמו ואם מדובר במצב סטטי או שחוזר על עצמו לאורך תקופה ארוכה שווה לשקול התערבות טיפולית או בדיקה רפואית. יש אנשים להם יש יותר נטייה טבעית לאי שקט אבל גם הם יכולים לאמץ הרגלים וכלים שיוכלו לסייע להם לעזור לאי השקט לרדת או לחלוף.
נעזרים באנשי מקצוע או מתרגלים קשיבות הרפיה ונשימות, אפשר גם למצוא עיסוקים שנותנים לנו ערך ולחיות בצורה שהולמת את הערכים שלנו, אלו יוכלו לעזור לנו להיות שקטים יותר בצורה כוללנית.
רוצים לדבר איתנו?
https://www.webmd.com/schizophrenia/agitation-causes
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים