“We are all wandering the earth, alone, longing to be longed for”( William C. Hannon).
“כולנו משוטטים על פני האדמה, לבד, כמהים שיתגעגעו אלינו.”
אם היה עלינו למנות את הדברים שאנחנו הכי מתגעגעים אליהם, מה הם היו? געגוע לאקס? בית סבתא? אהבת נעורים? או אולי זה בכלל חוויות חושיות כמו ריחות או טעמים.
כולנו מכירים את החוויה הזאת של געגוע היא יכולה להיות מתוקה או חמוצה, הכל תלוי בעוצמתה וברגשות שהיא מעוררת.
מה עושים כשהגעגוע הופך לסבל ולמה בכלל אנחנו חווים את הרגש הזה?
געגוע מוגדר בתור כמיהה למצב או אדם אחר שאינם ניתנים להשגה מידית, או אינם ברי השגה. אותם אובייקטים משקפים את הצורך שלנו להרגיש משהו, בין אם זה אושר או משמעות. געגוע גם יכול לשקף משאלה שלא ניתנת למימוש מידי או בכלל. אדם יכול לחוות געגוע למשהו שהיה לו ואבד, לחוויה נעימה ומוכרת או אדם אהוב. יש סוגים שונים של געגוע, הוא יכול לעורר כאב גדול או תחושת החמצה ולפעמים הוא נעים ובריא. געגוע יכול להיות מלווה ברגשות שונים כמו עצבות או ריקנות.
געגוע הוא סימן שהדבר אליו אנחנו מתגעגעים היה משמעותי עבורנו. זה יכול להיות חיית מחמד אהובה שהיינו מושקעים בגידול שלה, אדם אהוב שהתרגלנו שהיה חלק מהשגרה שלנו, זה יכול להיות אדם שפיתחנו אליו רגשות עמוקים.
כאשר מתעורר געגוע זה מעיד על הכמיהה שלנו לאותו ערך שאותו מושא געגוע סיפק לנו, כשאנחנו אוהבים מישהו או משהו בעוצמה ונאלצים להפרד, רמת הגעגוע יכולה להיות חזקה מאד ולעורר תחושת חוסר אונים. אותו ערך שסיפק לנו האדם יכול להיות תמיכה, חברות, יחסי מין, אהבה, ותחושת קירבה, אינטימיות או נחמה.
געגוע שעלול להיות קשה וכבד, בייחוד לאור הידיעה כי מושא הגעגוע לא ישוב עוד. לעיתים הגעגוע מופיע כחלק מתהליך שלם של עיבוד אבל.
געגוע של “התרפקות” על העבר שלרוב נעים להרגיש אותו. געגוע כזה יכול להיות עם אופי מאד חווייתי וחושני, ועשוי להתעורר בעקבות ריח מוכר, לטעמי ילדות או שירים.
געגוע שנחווה כלפיי מושא של רגשות רומנטיים. געגוע עליו נכתבו תילי תילים של טקסטים, שירים וסיפורים. געגוע כזה יכול להיות נעים במידה שהאדם נגיש, ישנה הדדיות ביחסים וידיעה כי יתקיים מפגש פיזי. געגוע כזה גם יכול בקלות להפוך לגעגוע מר ומכאיב כאשר לא ניתן לממש אותו.
הרבה מאיתנו מכירים את הגעגוע הצורב הביתה כשאנחנו רחוקים ממנו. געגועים למקום יכולים להיות לבית שלנו, לעיר שלנו או למקום אחר אליו חווינו היקשרות.
חשוב להפריד בין הגעגוע עצמו לרגשות אחרים שמגיעים בעקבותיו, כמו למשל עצב, כמיהה בדידות או ריקנות למשל.
געגוע מכאיב מאד עלול ליצור תחושת פגיעות גדולה ותחושת אבל ויגון. געגוע שמסב הרבה כאב ונמשך לאורך זמן ממושך יכול להוביל למצבים נפשיים לא מאוזנים כמו למשל:
ועוד.
ההתמודדות עם הרגשת געגוע משתנה בהתאם לנסיבות ומושא הגעגוע. האם יש ידיעה שתפגשו שוב? האם הוא בר מימוש?
כאשר מדובר בגעגוע למשהו שלא ניתן יהיה להשיב, והגעגוע מציף רגשות מכאיבים כמו יגון ועצב עמוק הדרך הטובה ביותר להתמודד עם הרגשות האלה היא לקבל אותם כפי שהם. כאשר אנחנו נלחמים בכאב ומסרבים להכיר בו כשהוא מתעורר הוא עלול לגדול ולהחמיר. כאשר אנחנו מסכימים להרגיש גם את הרגשות הקשים הם עשויים להתקהות ולדעוך.
שיתוף של ההרגשה עשוי מאד להקל עליה. געגוע יכול לעורר בדידות ושיתוף של חבר יכול לגרום לנו להרגיש שותפות, אולי תגלו שגם הם מרגישים דומה או תקבלו טיפים להתמודדות עליהם לא חשבתם.
טיולים, התנדבות או חברים, תחושה של משמעות שתייצרו בחייכם תוכל לעזור לכם להתמלא. געגוע יכול להרגיש כמו תחושת חסר, כאשר אנו שואבים סיפוק מיצירה ועשייה בחיינו זה עשוי למלא אותנו בתוכן ותחושת ערך שעשויה לגרום לגעגוע להיות נסבל יותר.
בפעם הבאה שאתם חשים געגוע עז או כאב שמתעורר בעקבותיו ההמלצה שלנו היא לא נסות להתעלם מההרגשה, נסו לשאול את עצמכם שאלות כמו למשל:
למה אני הכי מתגעגע? מה גרם לגעגוע להתעורר? מה גורם לי להתגעגע ככה? מה אני יכול ללמוד על עצמי מתוך הגעגוע הזה?
אם תרצו תוכלו להפוך את זה לתרגיל בכתיבה אסוציאטיבית. אסוציאציות חופשיות היא טכניקה טיפולית מהטיפול הפסיכודינמי ויכולה ללמד אותנו הרבה על עצמנו ולעבד רגשות.
גם בטיפול רגשי ניתן לעבד רגשות כואבים. טיפול רגשי מסוגל לעזור לנו להרחיב את היכולת לשהות עם רגש קשה ולהכיל אותו מבלי לברוח. הדרך לריפוי עוברת דרך היכולת שלנו לקבל גם את הרגשות הכואבים יותר.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
הוא חולף או לפחות דועך עם הזמן, הוא עלול לעורר רגשות עד קשים להתמודדות ולפעמים קשה מאד לשאת אותו. הוא עלול לעורר זיכרונות, חושיים או מחשבתיים ולגרום לנו להרגיש שמשהו חסר לנו.
על ידי שיתוף כנה של מישהו קרוב, עיבוד הרגשות באמצעות איש מקצוע טיפולי. על ידי הסכמה מודעת להרגיש את מה שהגעגוע מעלה נתן לצמוח ולהתפתח וגם להקל על עוצמת הרגש.
כאשר מפתחים דפוס אובססיבי או התנהגויות פיצוי שונות כמו התמכרויות או דפוסי אכילה רגשיים. חשוב לפנות לעזרה כאשר מרגישים שהגעגוע מנהל את חיינו וגורם לנו להתנהגויות לא מאוזנות.
רוצים לדבר איתנו?
https://www.psychologytoday.com/us/blog/intense-emotions-and-strong-feelings/201303/longing-and-the-fear-vulnerability
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים