ההשפעות הפסיכולוגיות של תהליך הגירושין
ראשי » מאמרים » הדרכת הורים: כיצד היא תוכל לסייע לכם ואיך מתחילים? » תהליך גירושין
חשוב לזכור שמדובר בתהליך של משבר מכמה בחינות. בני זוג שמחליטים להתגרש עוברים טלטלה רגשית לא רק בשל סיומה של מערכת היחסים.
ההשפעות הפסיכולוגיות של תהליך הגירושין
בעשורים האחרונים תופעת הגירושין הופכת לנפוצה יותר ויותר. על פי הסטטיסטיקה הנוכחית, אחד מתוך שלושה זוגות נשואים עתיד להתגרש. על אף כי מדובר בתופעה רווחת ולמרות העובדה כי בחברה המודרנית גירושין כבר מזמן אינם עניין שיש להתבייש בו – אלא להפך, יש כאלו הרואים בכך סימן לחברה בריאה שמאפשרת לאנשים לתקן טעויות ולהתחיל מחדש. חשוב לזכור שמדובר בתהליך של משבר מכמה בחינות. בני זוג שמחליטים להתגרש עוברים טלטלה רגשית לא רק בשל סיומה של מערכת היחסים. כמעט תמיד, ההחלטה לפרק את החבילה כוללת בחובה שינוי מרחיק לכת באורחות החיים – מעבר דירה, פרידה מן הילדים עבור אחד מבני הזוג וסידורים משפטיים מתישים. ישנן נשים אשר נאלצות, לראשונה, להתמודד עם הכורח לצאת אל שוק העבודה. בשל כל אלו, תהליך הגירושין מלווה לעיתים בחרדות, מתח נפשי גבוה ולעיתים גם בתופעות דיכאוניות.
השפעות פסיכולוגיות על ילדים
ילדים להורים גרושים אינם חריגים, אך יחד עם זאת חשוב לזכור כי מדובר בחוויה לא קלה בעלת השפעות פסיכולוגיות מעורבות. בני זוג שמחליטים להתגרש עושים זאת מתוך בחירה ותוך שקילת מערך האינטרסים שלהם, אולם הילד חווה את החוויה ממקום פסיבי. עבור ילדים רבים, גירושין נחווים כ”התנפצות של בועה” שכן התא המשפחתי, הנתפש כיחידה המגוננת, מתפרק. הפרידה של שני ההורים גורמת לעיתים לתחושה של קריעה, של צורך לבחור בין השניים. כמו כן נפוצה תחושת אשמה אצל ילדים להורים גרושים. ילד צעיר שאיננו מכיר את מורכבות מערכת היחסים בין בני זוג עלול לחוש כאילו אם רק היה מתנהג יותר טוב, הוריו לא היו נפרדים. יחד עם זאת חשוב לזכור כי לעיתים, גירושין של בני זוג יכולים להיטיב עם ילד, שכן לגדול בבית עם מתחים וכעסים – גם זו איננה חוויה בריאה מבחינה פסיכולוגית.
ייעוץ לתקופת הגירושין
לשיתוף הכתבה >>
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
-
This author does not have any more posts.