“היום יום שלי מלא באתגרים שהמוח שלי מציב לי, אני לא מצליח יותר לראות אנשים כעצמם אלא כאיברים אובייקטים מיניים, יש לי מחשבה מינית כל כמה דקות זה יכול להיות על מישהי שאני רואה או על דמויות מדומיינות, אני מנהל רומנים ללא שליטה, אני חושב שאני מכור למין”
היפר סקסואליות או הפרעה מינית קומפולסיבית היא סוג של התמכרות למין. כשלאדם יש אובססיה לעיסוק במין הוא עושה מעשים מיניים ללא שליטה ומוצף בפנטזיות מיניות רוב היום שלו, הוא עשוי להיות מוגדר בתור היפר סקסואלי, ניתן לטפל בתופעה באמצעות מענים כמו למשל סקסולוגיה או פסיכותרפיית CBT.
איך מתפתחים דפוסים כאלה? איך אפשר לאזן את המצב ולהגיע למצב של קיום מיניות בריאה?
הפרעה היפר סקסואלית או הפרעה מינית כפייתית היא מצב מנטלי הגורם לאנשים לעסוק ולחשוב על מין בצורה אובססיבית לפעמים עד למצב של פגיעה בעצמם ובאחר – דבר שלא עוצר את הדפוסים שלהם. למעשה האדם אינו שולט בעיסוק שלו במין ובהתנהגותו.
אלו הן חלק מהפעילויות המיניות הנפוצות בהם עוסקים בעלי הפרעה כפייתית מינית:
אנשים אלה עלולים להגיע למצב בו הפעילות המינית המופרזת מחבלת באורח החיים שלהם ומביאה אותם למצב שהם חשים מצוקה וקושי בתפקוד, זוגיות עבודה ועוד.
היפר-מיניות עשויה להתבטא באופן שונה אצל כל אחד שמתמודד עם התופעה. בזמן שאצל אחד מתחוללים מאבקים אינטנסיביים בינו לבין עצמו עם הפנטזיות המיניות, האחר עסוק יותר בריסון הדחף עצמו לבצע מעשים מיניים. אלו הם חלק מהמאפיינים הבולטים של ההפרעה:
אובססיה מינית או היפר סקסואליות יכולה להגיע למצב בו היא משבשת לגמרי את התפקוד של האדם. מחקרים מצביעים על כך שבין 3-6% מהאוכלוסייה מתמודדת בחיה עם סוג או רמה מסוימת של הפרעה אובססיבית מינית והיא משפיעה בעיקר על גברים. [1]
מבחינת אבחנה קיים סוג מסויים של OCD המכונה HOCD שעלול להופיע לצד היפרסקסואליות אבל מדובר בשתי תופעות שונות.
כשמיניות היא מרכז האובססיה של OCD זה עלול לעורר חרדה בושה ובמוכה נטייה להתבודדות תנודות עזות במצב הרוח ועוד.
כאשר OCD מופיע בשילוב עם היפר-סקסואליות, זה עלול להיות מבלבל ומאיים עוד יותר, הרבה מהמצוקה נובע מתוך הפחד שקרוביהם יגלו את המחשבות והעיסוק האובססיבי שלהם במין. הקלה מושגת על ידי אותו עיסוק טקסי שנותן להם רגיעה מסוימת. רוב באנשים לא מקשרים היפר סקסואליות עם OCD אבל אלו הם כן תופעות שיכולות להופיע יחד. הבשורה הטובה היא שניתן להקל ולטפל במצב באמצעות פסיכותרפיה וטיפול תרופתי. [2]
המונח העממי והמוכר של התמכרות למין שנוי במחלוקת מפני שארגון הבריאות העולמי מגדיר אותה כהפרעה כפייתית (משהו שקרה לאחרונה) ולא בתור התמכרות. ישנם מומחים שטוענים על היות ההפרעה תוצאה של דחף מיני לא מווסת וחלק אחר מצביעים על הפרעה של שליטה בדחפים.
אין ידיעה חד משמעית לגביי הגורמים. קיים מחקר שמצא מספר גורמים אפשריים:
מי שמתמודד עם היפר סקסואליות מתקשה לשלוט בדחפים והצורך המיני שלו לא מאוזן, עלולות להיות לזה השלכות שונות על הבריאות הנפשית הפיזית והתפקוד, כמו למשל:
ועוד.
ישנן דרכי טיפול שונות לטפל בהיפרמיניות ולמתן אותה, וכדאי ראשית לפנות לסקסולוג או רופא פסיכיאטרי להתייעצות. אלה יוכלו לתת את חוות דעתם ולברר עם האדם את המקור של מה שהוא חווה, לתת כלים ראשוניים להתמודדות ולחשוב יחד על תכנית הטיפול המתאימה.
טיפול פסיכותרפיה מסוגל לקדם את האנשים לעבר הבנה עמוקה יותר של המצב שלהם. זו דרך שיכולה להיות יעילה על מנת לזהות את החוויה המתרחשת בגוף ובתודעה בזמן שהאדם חווה את הלחץ האדיר לבצע פעולה מינית או בזמן שהדחף עולה. בטיפול המטפל יכול לסייע בפיתוח קבלה עצמית אל מול רגשי האשמה הקשים, לצד הרחבת היכולת של האדם להשהות את הדחף ולהתבונן על החוויה שלו. ניתן גם לזהות אמונות שגויות לגביי מין ולהחליף דפוסי התנהגות בחשיבה באחרים, דבר שגם יכול להיות מועיל.
טיפולים שעובדים בטכניקות האלה נקראים מיינדפולנס, ACT טיפול בקבלה ומחויבות ו-CBT טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
תרופות לטיפול בדיכאון גם הן עשויות לעזור על מנת להרגיע את המחשבות האובססיביות ואת החרדה או להתאזן נפשית במקרים שהמצב הוביל לדיכאון. התרופות יכולות לעזור במצב בו האדם מתקשה לתפקד או כ”קרש קפיצה” שעוזר להביא לשינוי אותו היה קשה להשיג בטיפול רגשי בלבד.
התמודדות עם היפר סקסואליות עשויה להיות מורכבת מלאת בושה ואשמה, הסתרה ובמקרים קיצוניים יש פוטנציאל פגיעה בסביבה. עלולים להיות קשיים לנהל מערכות יחסים ועל כן בדידות מאד גדולה. אנחנו קוראים לכם לא להשאר לבד ולהגיע לטיפול.
בטיפול במכון חיבורים תמצאו מטפלים עם הרבה אנושיות וחמלה, ללא שיפוט ובאופן יעיל תוכלו לעבור תהליך שינוי ממוקד ומשמעותי. מטפלי המכון בעלי תארים מתקדמים והכשרות מעמיקות בעולמות ה-CBT מהגל השלישי.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
מצב מנטלי של הפרעה מינית כפייתית. המצב יכול לכלול מחשבות ופנטזיות מיניות אינטנסיביות ואובססיביות ולהוביל למצוקה בשל חוסר השליטה עליהן. בנוסף יש קושי לשלוט בדחף לעסוק בפעילות מינית.
חשוב לפנות לייעוץ אצל רופא אל אף רגשי המבוכה והבושה. שיתוף גורמי מקצוע או אנשים אחרים עליהם אתם סומכים עלול להקל מאד על המתח שנוצר סביב המצב הזה וההסתרה שלו. בנוסף גורם מקצוע יכול להפנות אתכם או לסייע בעצמו בהתמודדות עם המחשבות והדחפים חסרי הוויסות.
לא ידוע באופן מוחלט מה הגורמים אבל מחקרים שונים הראו שזה עלול להיות קשור בטראומות מיניות, שימוש בסמים ואלכוהול, מצבים של פגיעה מוחית ועוד.
רוצים לדבר איתנו?
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים