כואב לה הראש? הוא עוצר באמצע כי הוא אומר שהוא חייב לקום מוקדם מחר? כולנו חווים ירידה בחשק המיני, לרוב כאשר מדובר בקשר זוגי מתמשך וארוך שנים וזה טבעי. אבל מה קורה כשהליבידו פשוט נעלם ולא חוזר? איך התופעה הזאת מוגדרת ברמה הקלינית?
הגוף שלנו מדבר איתנו בשפה משלו, מה הוא מספר לנו?
הפרעת תשוקה מינית מתבטאת בהעדר מתמשך של תשוקה מינית וחוסר של פעילות מינית. יש מקרים בהם אף מופיעות מחשבות מיניות שמעוררות סלידה או מצוקה. על מנת שהמצב יקרא הפרעה על התסמינים להמשך לתקופה של לפחות חצי שנה. יש מצבים בהם נוצרת הפרעה בתשוקה המינית כלפי בן הזוג המתבטאת בסלידה ממגע מיני איתו התופעה מכונה SAD.
באופן שגוי עלולה האישה או הגבר לייחס משמעות נמוכה להעדר זה ולהמשיך כרגיל בטוענה שמדובר בלחץ או חיים עמוסים ובכך לוותר על החלק המיני שבה או להדחיק אותו, ומעבר לכך לפספס מסר שאולי הגוף מבקש למסור לו. לעיתים האדם נכנס ללחץ בגלל התפקוד המיני הלקוי וחוסר החשק והדבר עלול לדכא עוד יותר את היצר.
כחלק מתהליך האבחון תיבדק גם האפשרות שמדובר בתופעת לוואי של שימוש בחומרים שונים גורמים רפואיים או קשיים נפשיים אחרים שגורמים למצב הזה.
*חשוב לציין שאם מדובר בחוסר חשק מיני שאינו מעורר מצוקה לאדם ואינו פוגע באיכות חייו אין מדובר בהפרעת תשוקה מינית.
כמה גורמים שעלולים לגרום להתפתחות הפרעה בתשוקה המינית עשויים לכלול:
הפרעה בתשוקה המינית עלולה לקרות לשני המינים וכל גיל (כן גם בגילאים צעירים ולא רק מבוגרים) אבל נראה שאצל נשים התופעה היא שכיחה יותר. [1] אצל גברים נושא הבושה עלול להופיע סביב התופעה ולגרום להם ללחץ גדול יותר בגלל הציפיה החברתית מהם לתפקד ולהיות מיניים באופן מסויים ייתכן שזו הסיבה שיש פחות מקרים מדווחים אצל גברים.
לפי הערכות דווח שאחת מכל 10 נשים מפתחת HSDD, ואצל עד 32% נשים ו-15% אצל התופעה מופיעה עד לאובדן חשק מיני לאורך כמספר חודשים.
לפני שנפנה לחלק בנו שרוצה לפעול, חיוני יהיה לשאול את עצמנו ואת הגוף שלנו כמה שאלות כמו למשל, מה עומד מאחורי המחסום המיני שלי? מתי זה התחיל בערך והאם אירוע מסויים גרם לזה? איזה תחושות מתעוררות בגוף שלי כאשר אני חושבת על מין באופן כללי או על מין עם בן או בת הזוג שלי? (גם תחושת ניתוק או אדישות נחשבת לתחושה).
דרך שאלת השאלות האלה כבר נוכל לשנות משהו ביחס שלנו כלפי עצמנו ואולי לשנות את דרך ההסתכלות שלנו על המצב, מ”בעיה” ל”סיטואציה” או “תופעה” וכבר חלק מהלחץ שלנו והתחושה ש”משהו לא בסדר איתי” יכולה להרגע קצת.
על מנת לברר את הגורמים ולהצליח לרפא לעומק את הסיבה שבגללה אבד החשק המיני, מומלץ להיעזר בטיפול רגשי/פסיכולוגי/מיני או זוגי.
בטיפול פסיכותרפיה ניתן לעבד את החוויה הרגשית שנמצאת בבסיס החסם המיני, בין אם זה טראומה או סטרס כרוני למשל.
בטיפול מסוג קוגניטיבי התנהגותי (CBT) ניתן לזהות את האמונות והמחשבות שצברנו בנוגע למיניות ויחסים אינטימיים ולעבוד איתן גם דרך שינוי התנהגותי או תפיסתי. אולי נגלה שמדובר בקושי שנובע מדימוי גוף פגוע ונעזר בכלים של קבלה ומחויבות (ACT).
טיפול בהפרעת חשק מיני עשוי לערב גם תרופות אם מדובר בגורמים כימיים שמשפיעים על המצב. ארגון ה-FDA אישר בשנת 2015, תרופה שמיועדת לטיפול בהפרעת תשוקה מינית אצל נשים בגיל המעבר. קיימת מחלוקת מחקרית לגביה ולגבי יעילותה.
בטיפול זוגי ניתן להיעזר כאשר יש העדר תשוקה מינית שקשורה ביחסים עצמם בטיפול ניתן ללמוד כלים שיכולים לעזור לשניים לעבור תהליך מול עצמן ומול המיניות שלהם עד למצב של התבהרות ועוררות מחודשת של אינטימיות. לעיתים מה שקורה בזוגיות הוא שאחד מבני הזוג חווה דיכוי של היצר המיני וירידה של המשיכה כלפי האחר ואז זה משפיע גם על היצר המיני בצד השני וכן על דימוי הגוף שלו, זה יוצר מצב שהשניים אינם מסופקים והתקשורת סביב הנושא כאובה ורגישה.
הפרעה בתשוקה המינית היא ממש לא גזירת גורל. אנחנו מזמינים אתכם להסתכל על המצב הזה מזווית אחרת ולראות אותו בתור סימן או מסר של המערכת שלנו לרפא משהו בין אם הוא רגשי או פיזי. מאד קל להישאב ליום יום העמוס ולשים את החשק המיני בסוף סדר העדיפויות, אבל זכרו שהעדר החשק המיני עלול להיות קשור להעדר של איכויות אחרות הקשורות במיניות ככח של חיות, תחושת משמעות ויצירה. פנו עוד היום לגורם טיפולי מוסמך שמעורר בכם אמון, יחד תוכלו לאתר את הגורם הפרעה בתשוקה המינית לשנות את מה שניתן ולטפח רווחה וחיים מלאים יותר.
מכון חיבורים מציע תהליכי טיפול ממוקדים על ידי אנשי טיפול בעלי תארים מתקדמים המגיעים מעולמות הטיפול של CBT גל שלישי. מזמינים אתכם לעבור תהליך משמעותי ולגלות את הכוחות והטעם לחיים מחדש
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
כאשר ישנו העדר מוחלט או מופחת משמעותית של היצר המיני, חוסר פעילות מינית ואפילו דחייה מלחשוב על זה, למשך לפחות חצי שנה.
לא, פשוט שאצל גברים הנושא פחות מדובר. התופעה נפוצה יותר אצל נשים לפחות לפי הידע המדווח הקיים כיום.
על ידי בירור מעמיק של המקור של מה שמכבה אותו, זה יכול להיות מצוקה רגשית מודחקת טראומה או מצב נפשי אחר כמו דיכאון או חרדה. יש דרכים רבות להתמודד ולטפל כתלות במקור – רפואי, רגשי נפשי או בתוך היחסים, לפי זה נבחר את סוג הטיפול המתאים.
רוצים לדבר איתנו?
https://www.psychologytoday.com/us/conditions/sexual-desire-disorder#causes
https://www.healthline.com/health/treating-hsdd/what-your-body-is-telling-you#Takeaway-
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים