טיפול פסיכולוגי הוא כל מפגש עם פסיכולוג – איש מקצוע שהוכשר להבנת התהליכים הנפשיים המודעים והבלתי מודעים, התנהגויות, יחסים בין אישיים ועוד. המטפלים בצוות מכון חיבורים הינם אנשי מקצוע שהוכשרו על מנת לתת מענה לקשיים הנפשיים איתם אנשים מתמודדים. יש לציין, כי טיפול פסיכולוגי הוא טיפול פרא-רפואי, ולכן מחויבים הפסיכולוגים לנהל רשומה רפואית מסודרת של הטיפולים ולשמור על סודיות.
אינכם לבד. רבים מהאנשים החיים בעולמנו חווים במהלך חייהם קשיים נפשיים כמו דיכאון, חרדה, דימוי עצמי נמוך או התנהגות אובססיבית. כמעט כל אדם יפגוש בעת כזו או אחרת התמודדויות עם שינויים ומשברי חיים, קושי בקבלת החלטות, בעיות במערכות יחסים, תחושת חוסר סיפוק וריקנות. בין אם מדובר בכאב מתמשך או במשבר רגעי, בפגיעה קשה בחיי היום יום או בקושי מינורי יותר שמלווה כצל את חייו של אדם, המשותף פעמים רבות הוא חוסר היכולת להתמודד לבד, והבדידות בה אנשים נשארים עם בעיותיהם.
טיפול פסיכולוגי יכול לעזור. בדיוק במקומות האלו בהם כל הכלים שבידכם לא יכולים לסייע לכם עוד מול ההתמודדויות הנפשיות תפקידו של הטיפול לאפשר דרך חדשה, הזדמנות לשינוי או יציאה מתקיעות.
אז מה עוצר בעדכם? לפעמים הקושי להודות בכך שיש בעיה, החשש משינויים או הפחד מהסטיגמה. לפעמים גם הידע על טיפול שאוב ממקומות כמו סרטים או תוכניות טלוויזיה ולכן יכול להיות שתחשבו שטיפול פסיכולוגי הוא לא בשבילכם.
אולם טיפול פסיכולוגי הוא למעשה הזדמנות. מקום עבורכם לקבל עזרה כדי לקחת אחריות ולייצר שינוי, לאפשר הקלה ולהתגבר על מה שתוקע אתכם. לא פעם הטיפול מהווה בנוסף גם הזדמנות להכיר את עצמכם טוב יותר ואף להתפתח באופן אישי.
כפי שאנו בני האדם שונים זה מזה והקשיים עמם אנו מתמודדים עשויים להיות גם כן שונים מאחד לשני כך גם המטרות בטיפול עשוית להשתנות בין אדם למשנהו. עם זאת ניתן לומר כי פעמים רבות נעסוק בטיפול בשינוי דפוסים שליליים ויציאה ממעגלים של תקיעות. מול מחשבות ודאגות לא פוסקות, התנהגויות נמנעות או הרגלים הרסניים הטיפול מבקש לסייע במציאת דרך חדשה, כזו המובילה לשינוי ולהטבה ארוכת טווח באיכות החיים. לעיתים יבקש הטיפול לסייע בשיקום תפיסת עולם שנסדקה, לעיתים יבקש לסייע בשינוי ההשקפה המקורית ויצירת שיפור עצמי בתהליך הדרגתי ובטוח. מטרת הטיפול יכולה להיות גם יצירת מקום בטוח המאפשר התבוננות פנימית והבנה של הסיבות לתחושות קשות או הרגלים שליליים. יש מקרים בהם גם מבלי שקיים קושי נפשי מוגדר או סימפטום כזה או אחר מטרת הטיפול היא לתמוך בהבנה של היעדים אותם רוצה המטופל להשיג, מהי הדרך הנכונה עבורו וכיצד הוא מוביל את עצמו בביטחון ואמונה ביכולותיו.
רוצים לדעת עוד על בחירת מטפל? תוכלו לקרוא על כך כאן.
ישנם לא מעט סוגים של טיפול פסיכולוגי, אשר מתאימים לאנשים שונים עם מטרות שונות. עם זאת ניתן באופן כללי לחלק את רוב הטיפולים השכיחים כיום לשני ענפים מרכזיים. הראשון הוא הזרם הקוגניטיבי התנהגותי, והשני הוא הזרם הפסיכודינמי.
תחת מטריה רחבה זו ישנם מספר כיוונים טיפוליים אשר המאחד ביניהם הוא הדגש על דפוסי החשיבה הלא מסתגלים של האדם, על ההימנעות ממגע עם רגשותיו ועל ההתנהגויות השליליות או לא מותאמות שלו. השאיפה בדרך כלל היא לייצר שינוי במעגלי החשיבה או שינוי יחס אל המחשבות עצמן, כדי לאפשר פתיחות רגשית והתנהגות משוחררת ומקדמת יותר. כך מתרחשת הפחתת סימפטומים כמו חרדה או דכאון יחד עם שיפור בתפקודו של הפרט והתקדמותו לעבר יעדים בעלי משמעות.
לא אחת בטיפול מסוג זה הדגש יהיה על ההווה ועל התמודדות עם הדפוסים הקשים בחיי היום יום. פעמים רבות הטיפול עשוי להיות קצר טווח, ומול הפרעות שונות יש לו אחוזי הצלחה גבוהים במחקרים מבוססי ראיות (לדוגמא מול חרדה חברתית, הפרעת פאניקה, OCD ועוד…)
בטיפולים הנובעים מזרם זה ניתן דגש רב יותר לתוכן דבריו של המטופל, ובאופן ממוקד לתוכן הלא מודע שכמו צפון בתוך הדברים שבוחר המטופל להעלות. המטפל מציע למטופל פרשנויות חדשות או מניעים סמויים לתחושות, מחשבות והתנהגויות אשר מאפיינות אותו בחייו. לא פעם הפרשנות תעלה מתוך היחסים הטיפוליים בין המטפל למטופל עצמם, יחסים שכמו משקפים את עולמו הבין אישי של המטופל מחוץ לחדר הטיפול.
בבסיס הטיפול האמונה כי פעמים רבות ההתחקות אחר המניעים וההבנה של הגורמים הנסתרים שבמעמקי הנפש מאפשרות שחרור ושינוי. היחס לדברים וההסתכלות הפרשנית עשויים לנבוע מתיאוריה פסיכודינמית כזו או אחרת אשר מציעה הסבר לנפש האדם, למניעיו הכמוסים ולהתנהגות הנראית. הטיפול עשוי להיות ארוך ואינטנסיבי, מספר פעמים בשבוע במשך כמה שנים (הטיפול “הקלאסי” שמוכר בשם פסיכואנליזה) או קצר יותר בהיקף של פעם או פעמיים בשבוע. כיום אף נפוץ גם טיפול פסיכודינמי קצר טווח, שעשוי לכלול בין עשרה לשלושים מפגשים. גם טיפול זה נבדק וקיבל משנה תוקף במחקרים מבוססי ראיות, למשל מול הפרעות חרדה.
לקריאה נוספת אודות טיפול בגישה פסיכודינמית
מעבר לשני הזרמים המרכזיים זרם נוסף שכדאי לציינו בשלב זה הוא הזרם ההומניסטי. על פי גישה זו האדם הוא במרכז ,והחוויה האנושית ראויה למרחב ולחקירה בהקשר האישי והבין אישי. מכאן שלא ניתן לצמצם את החוויה האנושית לכדי “בעיה ופתרון” או “קטגוריות והגדרות” ויש לתת מקום ומרחב לייחודיות ולסיפור האישי של כל מטופל. בטיפול שואפים לסייע לאדם למצוא את המשמעות הפרטית שלו, ולחשוב כיצד ימצה משמעות זו בבחירותיו במישורים השונים בחייו. בטיפול המוניסטי נושאים כמו ערכים אישיים, יצירתיות, ולקיחה של אחריות יהיו במוקד.
לקריאה נוספת אודות טיפול בגישה הומוניסטית
בעוד שאין כלל אחד לטיפול מוצלח, ניסינו לרכז מספר עצות שמניסיוננו יישומן יכול להוות תמיכה נהדרת לטיפול:
כל המטפלים במכון חיבורים הם בעלי תואר שני ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית או פסיכותרפיסטים. לכל המטפלים יש אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך וניסיון תעסוקתי רחב. אנו דוגלים בתהליך למידה מתמיד כדי לאפשר לצוות להתפתח מבחינה מקצועית ולהיות המטפלים הטובים ביותר עבור הלקוחות שלנו.
אם את/ה שוקל/ת פנייה לטיפול, קרוב לוודאי שאת/ה חש/ה מצוקה, והשאלה “איך זה עוזר בכלל?” היא שאלה מהותית ביותר. למרות הניסון במאמר זה לתת הסבר ברור לפעמים עדיין קשה לשים את האצבע ולהסביר מה בדיוק קורה בתוך חדר הטיפולים. עם זאת טיפול פסיכולוגי הוא בדרך כלל כלי יעיל ומועיל, כאשר בסופו של דבר האלמנט החשוב ביותר שבו הוא הקשר הבינאישי שנרקם בין המטפל למטופל.
הקשר בינך, הפונה, לבין איש הצוות המקצועי המלווה אותך בתהליך הטיפולי כולל אמון, קבלה, הקשבה, מיומנות וידע וכמובן רצון משותף לשנות ולהשתפר. נכון שחלק מן ההיבטים האלה ניתן לפעמים לקבל גם בדרכים אחרות בחיינו, אך פעמים רבות זה פשוט לא מספיק. טיפול פסיכולוגי מהווה מסגרת מקצועית ומארגנת לעבודה עצמית, ומאפשר זמן של הפרט נטו לעצמו.
במכון חיבורים צוות המונה כ 40 פסיכולוגים קליניים ופסיכותרפיסטים שעובדים בגישות ממוקדות ויעילות, מבוססות מחקר ובעלות התאמה ספציפית עבור כל סוג קושי או בעיה. כבר עשר שנים שאנו מטפלים בחרדה, דיכאון ובעיות פסיכולוגיות שונות, צרו איתנו קשר ונחבר אתכם/ן למטפל/ת המתאימים ביותר עבורכם/ן.
לקריאה נוספת על: מאפיינים של טיפול פסיכולוגי טוב
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
טיפול פסיכולוגי, הוא טיפול שיחתי, שנועד לעזור לאנשים עם מגוון רחב של התמודדויות נפשיות וקשיים רגשיים. טיפול פסיכולוגי מסוגל לעזור לרפא, להקל או להשיג יותר שליטה על תסמינים מטרידים כך שאדם יכול לתפקד טוב יותר ולחיות בתחושת רווחה גדולה יותר.
בהתחלה הפסיכולוג ישאל שאלות שיספקו לו תמונה רחבה על מי האדם שעומד מולם זהו שלב ההערכה “אינטייק”. הטיפול מבוסס על התנהלות של שיחה שנועדה קודם כל לגרום ליצירת קשר ולגרום למטופל להרגיש נוח ובטוח במרחב הטיפולי. בהמשך הטיפול נרקם בהתאם לצרכי המטופל והגישה, אין דרך אחת של טיפול. מגדירים יחד את מטרת הטיפול, המטופל מביא את הצרכים שלו מה הוא היה רוצה להשיג ודרך שיחות הפסיכולוג מכוון משקף ועוזר למטופל להגיע לרווחה גדולה יותר והשגת המטרה שלו.
פסיכולוג מומחה הוא אדם שעבר הכשרה ממוסד מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה, את שלב ההתמחות (סטאז’) ועבר את מבחן ההסמכה המסכם מטעם המדינה. אין צורך להתבייש לבקש לראות תעודות, לרוב פסיכולוגים תולים אותן מראש בקליניקה שלהם. פסיכולוג מתמחה הוא שנמצא במהלך ההתמחות שלו.
טיפול פסיכולוגי יכול לעזור במגוון רחב של קשיים נפשיים, והתמודדויות רגשיות. החל מקשיים בחיי היומיום, חיים לצד טראומה, מחלה רפואית, אובדן, והפרעות נפשיות ספציפיות, כמו חרדה ודיכאון. ישנם מספר סוגים שונים של גישות לטיפול פסיכולוגי וחלקם יוכלו לעבוד טוב יותר עם קשיים או התמודדויות מסוימות.
מאמרים בנושא:
רוצים לדבר איתנו?
Abramowitz J, Franklin M, Foa E. (2002), Empirical status of cognitive-behavioral therapy for obsessive-compulsive disorder: a meta-analytic review. Rom J Cogn Behav Psychother; 2: 89–104 .
Craske, M. G., & Barlow, D. H. (2006). Mastery of your anxiety and panic: Therapist guide, 4th ed. New York, NY: Oxford University Press.
Hayes SC, Luoma JB, Bond , Masuda A, & Lillis J (2006). Acceptance and
Commitment Therapy:
Model, processes and outcomes. Behaviour Research and Therapy, 44, 1-25.
Heimberg R. G. ,(2002), Cognitive-behavioral therapy for social anxiety disorder: current status and future directions, Biological Psychiatry 51 , 101–108.
Keefe, J. R., McCarthy, K. S., Dinger, U., Zilcha-Mano, S., & Barber, J. P. (2014). A meta-analytic review of psychodynamic therapies for anxiety disorders. Clinical psychology review, 34(4), 309-323.
Leichsenring, F., Rabung, S., &Leibing, E. (2004). The Efficacy of Short-term Psychodynamic sychotherapy in Specific Psychiatric Disorders: A Meta-analysis. Archives of general psychiatry, 61(12), 1208-1216.
Reif, W., Trenkamp, S., Auer, C., & Fichter, M. M. (2000). Cognitive behavioral therapy in panic disorder and comorbid major depression. Psychotherapy and Psychosomatics, 69, 70–78.
Rothbaum, B. O., Meadows, E. A., Resick, P., & Foy, D. W. (2000). Cognitive-behavioral therapy. In E. B. Foa, T. M. Keane, & M. J. Friedman (Eds.), Effective treatments for PTSD: Practice guidelines from the International Society for Traumatic Stress Studies (pp. 320-325). New York, NY, US: Guilford Pres
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים