ראשי » טיפול פסיכולוגי » טיפול פסיכולוגי לסטודנטים
ראשי » טיפול פסיכולוגי » טיפול פסיכולוגי לסטודנטים
“האשמתי את עצמי במה שקורה ובאמת האמנתי בזה. מבחוץ שידרתי עניינים כרגיל אבל תמיד הרגשתי שאני לא בסדר או פגום ביני לבין עצמי מה שהתעצם בזמן הלימודים באוניברסיטה. הייתי בטוח שככה זה ולא מגיע לי יותר מזה. מסמסתי כל אפשרות ליצירת קשרים חברתיים, והדימוי העצמי הנמוך שלי גרם לי לחרדות ביצוע בהגשת מטלות ומבחנים. כיום אני כבר מבין שאני לא לבד, אני נמצא בקבוצת תמיכה לסטודנטים עם קשיים דומים לשלי ואחרי תהליך מיוחד שעשיתי אני גם תומך באחרים, משהו שלא חלמתי שאגיע אליו”
תקופת הלימודים באקדמיה מפגישה אותנו עם קשיים רגשיים שאותם לא תמיד לקחנו בחשבון לפני התואר. איך אפשר להקל? למי לפנות ולמה זה כל כך חשוב לסטודנטים להיעזר בטיפול פסיכולוגי בזמן הלימודים?
בין אם בחירת התואר נעשתה בעקבות הכמיהה להגשמה עצמית או שיקול כלכלי ופרקטי, לפעמים מה שדמיינו שונה מאד ממה שקורה בפועל בתקופת הלימודים. לחצים, ציפיות עייפות נפשית, שחיקה ודחיינות הם חוויות שכיחות אצל סטודנטים. טיפול פסיכולוגי בזמן התואר יכול לעזור לייצר חוויה חיובית יותר חברתית ולימודית. שאיפה לאיזון רגשי בזמן הלימודים היא חשובה כדי להיות פנויים ללמידה ולסיים את התואר על הצד הטוב ביותר. חווית לימודים באקדמיה יכולה להיות מתסכלת ומלחיצה אבל גם מחזקת ומעצימה ומלמדת- הכל תלוי עד כמה תצליחו לאזן בין הרווחה האישית שלכם לסדר היום התובעני שזו משימה לא פשוטה כלל.
כמו כל תקופה אינטנסיבית בחיינו, גם תקופת הלימודים באקדמיה עלולה להפגיש אותנו עם המקומות שמאתגרים אותנו בעצמנו. אנחנו עלולים לחוש לחץ תמידי שמגיע מהצורך להוכיח לעצמנו, משאיפה אובססיבית להישגיות, או קשיים שקשורים לסביבה והפן החברתי. אלו חלק מהקשיים שעלולים לצוף אצל חלקם:
ברוב המקרים הם לא יופיעו לראשונה באקדמיה אבל הדרישות והעומס בלימודים עלול להציף אותם בחוזקה.
דחיינות היא אמנם תופעה אבל למעשה היא דרך התמודדות שבעצם יוצרת אי התמודדות. יש אנשים שאצלם זהו דפוס שהם מכירים מהחיים שלפני האקדמיה וחלקם מפתחים אותו כתגובה לקושי שעולה בלימודים עצמם. בכל מקרה בשני המקרים עלולים לעמוד מאחורי הדחיינות קשיים רגשיים ששווה להבין אותם יותר לעומק כדי לפתור אותם.
תקופת הלימודים עלולה להביא לעומס רגשי של מתח וחרדה. אלו עלולים לגרום לקשיי תפקוד ולפגוע בבריאות. נטייה של סטודנטים רבים היא להדחיק או להילחם במתח ולהמשיך כרגיל כדי להשיג את המטרות הלימודיות שלהם. ברוב המקרים סטרס כרוני שאינו מטופל ולא מקבל יחס ראוי מחמיר וגורם לקשיים להתעצם, לפעמים עד מצבי שחיקה התמוטטות ובעיות בריאות.
חרדת בחינות עלולה להיות מאתגרת עבור סטודנטים רבים ולהוות מכשול רציני להשלמת התואר. רבים שסובלים מחרדת בחינות מתארים כי לא משנה כמה הם ילמדו, בבחינה עצמה הכל נשכח מהם, הם סובלים מתסמינים גופניים של חרדה גם לפני זמן הבחינה.
עלול להיווצר במהלך התואר עומס שמגיע מכל החזיתות בחיינו. יכול להיות שחלק שינו את מקום המגורים בשביל הלימודים ולכן הכל חדש, הסביבה החברים, סדר היום ואורח החיים כולו. כדי להתמודד עם ההצפה שעלולה להופיע חשוב לפנות לעזרה.
אחד מכל חמישה אנשים באוכלוסייה מתמודד עם קשיים נפשיים על פי מחקרים, הנתונים עולים כשמדובר באקדמאיים [1]. עדויות אחרות מספרות על נתונים הולכים וגדלים של הפרעות נפש בקרב תלמידים להשכלה גבוהה, מדובר על שיעורים גבוהים פי 8 של דיכאון וחרדה אקוטיים, שמובילים ברוב המקרים להתאבדות [2].
בין אם אתם חוששים שתגיעו למצבי קיצון נפשיים, בין אם אתם שרויים במתח מתמיד במהלך התואר או חווים דכדוך ורגשות אשמה על דחיינות בלתי נגמרת- תזכרו שאינכם לבד ושאפשר אחרת.
בכל אוניברסיטה קיים מענה לסטודנטים בתחום הנפשי מתוך ההבנה של המוסדות של הקושי המשמעותי שמביאה איתה תקופת הלימודים. מי שנותן את הטיפולים המוזלים הם לרוב סטודנטים לפסיכולוגיה שעבורם זו הזדמנות טובה לבצע את תקופת הסטאז’ שלהם. חשוב להתגבר על הבושה ולפנות, אבל בהרבה מקרים ובמיוחד בתקופה בה אנחנו נמצאים יש לציין שעלולים להיות תקופות המתנה יחסית ארוכות לקבלת מטפל מתאים ולכן כדאי לנסות ערוצים נוספים שמסובסדים של טיפול פסיכולוגי כמו למשל דרך קופת החולים.
יכולות להיות סיבות שונות שמעכבות סטודנטים או גורמות להם להימנע לגמרי מלפנות לבקשת עזרה נפשית במהלך התואר:
הגשת עבודות, מבחנים, חברים, חוסר שינה, עבודה, משפחה. קשה למצוא זמן לטיפול פסיכולוגי. עם זאת, הכל תלוי בסדר העדיפויות האישי.
חלק מהסטודנטים סובלים אבל לא מודעים לעובדה שאפשר אחרת, חלקם בכלל לא מעלים על דעתם לפנות לעזרה כי הם רגילים להסתדר לבד או בעזרת משפחה וחברים ואחרים אולי לא מודעים לאפשרויות וההטבות שניתנות להם בתחום הטיפול הפסיכולוגי ולא מסוגלים לשלם מחיר מלא של טיפול.
חסם עיקרי ומשמעותי, אל אף שניתן באקדמיה טיפול מסובסד לפעמים גם אותו קשה לשלם. סטודנטים רבים חווים קושי כלכלי אם זה בגלל העדר גב כלכלי או זמן ויכולת מוגבלת מאד לעבוד.
פנייה לעזרה מצטיירת אצל חלקם כחולשה, הם עלולים להרגיש בושה, בייחוד מי שרגיל להסתדר לבד ללא טיפול. פנייה למרכז הטיפולי במוד האקדמי עלולה להחוות עוד יותר חושפנית על אף האנונימיות וההקפדה עליה.
יצירת איזון בחיים ובמיוחד בתקופות עמוסות היא מלאכה של ממש. לא קל להחזיק לבד את הכל, במיוחד אם עברתם למקום חדש ויש תחושת זרות, בדידות ובנוסף עומס לימודי, קשה להתמצא וקל ללכת לאיבוד.
עצתנו היא לשמור על איזון פנימי, לא לוותר על שינה טובה שמשפרת את ההרגשה ולנסות להתגבר על יצר הדחיינות.
אם אתם מרגישים שאתם לא יכולים יותר, חשוב מאד לעשות עצירה ולזכור שטיפול פסיכולוגי יכול לעזור לכם להתפנות יותר לדברים האחרים לכן כשמסתכלים על התמונה הכוללת הוא יעיל ומקדם אתכם לעבר השלמת התואר בצורה נכונה ובריאה.
מכון חיבורים מציע טיפול פסיכולוגי לסטודנטים שמתקשים לעמוד בעומס. הליווי הוא מקצועי, ממוקד (חסכון של זמן וכסף) ונגיש גאוגרפית (פריסה רחבה). הטיפול במכון ניתן על ידי מטפלים שנבחרו בקפידה בעלי תארים אקדמיים והכשרות מעמיקות.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
טיפול פסיכולוגי יכול לעזור להבין טוב יותר מה עומד מאחורי הקשיים שעולים, להתמודד עם אתגרים של עומס וניהול זמן, חרדה מבחינות או חרדה חברתית, דיכאון או קושי לתפקד במהלך התואר.
מתקשים להודות בקושי, מבוכה או בושה או פשוט חוסר מודעות שאפשר לצמצם את הסבל או הקושי במהלך התואר. חוסר פניות או מצב כלכלי ירוד הם שיקול משמעותי עבור סטודנטים גם הוא אבל אם רואים את הטיפול הפסיכולוגי כחלק בלתי נפרד מהצלחת התואר הנושא מקבל מקום חשוב הרבה יותר.
חרדה מהלא נודע, מתחים וסטרס, דיכאון או בידוד חברתי קושי להשתלב חברתית, מאבקים פנימיים ודחיינות של מטלות, אשמה ובושה, רצון לברוח ולעזוב הכל ועוד.
רוצים לדבר איתנו?
https://www.theguardian.com/education/2014/apr/04/students-share-stories-of-mental-health-universities
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים