fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אישה שותה קפה בשחור לבן

טיפול בנפגעי פגיעה מינית והטרדה מינית – סימפטומים וחשיבות הטיפול

פגיעות מיניות נפוצות הרבה יותר ממה שמקובל לחשוב, שכיחות בכל שכבות האוכלוסייה ופוגעות בשני המינים. אחת מכל שלוש נשים ואחד מכל חמישה גברים חוו פגיעה מינית במהלך חייהם. המיתוס של אנס שמחכה בסמטה חשוכה אינו מייצג את המציאות. כיום אנו יודעים שברוב המקרים הפגיעות נעשות ע"י אדם המוכר לקורבן. זה יכול להיות בן משפחה, מורה, ידיד, שכן, מטפל וכו'.

הבושה לספר

לעיתים קרובות הבושה והפחד מתגובות הסביבה מונעות מהנפגעת או הנפגע לספר על התקיפה המינית שעברו. לצערנו, החברה שלנו נוטה להאשים את הקורבן, ולא נדיר לשמוע תגובות כמו “למה היא התלבשה ככה?” “למה היא הלכה איתו?” למה היא שתתה?” וכו’. תגובות אלה נובעות מחוסר הבנה, דעות קדומות ופרשנות שגויה של הסיטואציה. זו אף פעם לא אשמת הנפגע או הנפגעת, לא משנה מה היו הנסיבות, כמה אלכוהול שתה הקורבן או איך התלבשה הנאנסת.
בנוסף לתגובות הסביבה, האדם הנפגע נוטה להאשים את עצמו ולקחת על עצמו אחריות למקרה, גם אם הפגיעה קרתה בגיל צעיר. חשוב להדגיש שוב, זו אף פעם לא אשמת הקורבן!
בגלל תגובות הסביבה והבושה הפנימית, נפגעי ונפגעות תקיפה והתעללות מינית נוטים להימנע מלספר על הפגיעה, לא להגיע לטיפול ואף להדחיק את קיום הפגיעה.

נשים מחייכות

פגיעה מינית – אפשר להשאיר את זה מאחור?

ההתמודדות עם פגיעה מינית לא מסתיימת כשנגמרת הפגיעה. פגיעה מינית היא טראומה לכל דבר והשלכות הפוסט טראומה משפיעות על כל תחומי החיים, גם שנים רבות לאחר הפגיעה. אם הפגיעה לא מטופלת, גם אדם שחווה פגיעה מינית בילדות יחווה את ההשפעות לאורך כל חייו. במקרים רבים יש רצון חזק אצל הקורבן להשאיר את הפגיעה בעבר, לחשוב שזה נגמר, שלא צריך להתעסק בזה ואפשר להתקדם ולהמשיך בשגרת החיים. המציאות היא שפגיעה מינית לא מטופלת פוגעת באיכות החיים ואף נוטה לשחזר את עצמה בדורות הבאים. ישנם מקרים של נפגעי תקיפה מינית שמגיעים לטיפול ומגלים שגם אחד ההורים חווה פגיעה מינית או הטרדה מינית לא מדוברת. החדשות הטובות הן שנפגעי תקיפה מינית שמגיעים לטיפול בהחלט יכולים ללמוד לחיות עם הפגיעה ולחוות חיים מלאים ומספקים.

עובדים

סימפטומים של פגיעה מינית והטרדה מינית

עצבנות, קשיי ריכוז, בעיות שינה ודריכות יתר יכולים להיות סימנים לפגיעה והטרדה מינית.
בנוסף הרבה פעמים אנו רואים תסמינים של קושי ביצירת מערכות יחסים, בתפקוד המיני, באמון בבני זוג ובאמון בבני אדם בכלל. נפגעי תקיפה מינית עשויים להתקשות להחזיק מעמד בעבודה, למצוא את עצמם בתוך מערכותת יחסים לא בריאות או לבד, ולחוות חוסר יציבות בתחומים רבים בחייהם.

מטפלות

איך מטפלים בפגיעה מינית והטרדה מינית?

טיפול בנפגעי פגיעה מינית מתחיל בבניית אמון. בתוך חדר הטיפול הפסיכולוגי נבנה מחדש האמון במטפל, ובבני אדם בכלל.
אף פגיעה לא דומה לאחרת. כל מטופל הוא בעל מבנה אישיות שונה, עבר פגיעה בעלת אופי שונה, בגיל ובמשך זמן שונה.
הטיפול באדם שנפגע מינית יהיה ייחודי ומותאם ספציפית למבנה האישיות ולפגיעה שעבר. פעמים רבות נשתמש בשילוב של כלים מתוך השיטות השונות. החל מעיבודד הטראומה והבנת ההשלכות שלה על חיי היום יום ועד למציאת הכלים והכוחות להחליף את ההרגלים הרעים של ההרס העצמי בחלופות בריאות יותר.אף פעם לא מאוחר מידי לטפל בכך.

לשיתוף הכתבה >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן