האם הרגשתם פעם תחושה בלתי מוסברת של רגיעה שעוטפת אתכם בזמן שצפיתם בסרטון של מישהו שמקפל כביסה באופן מאוד מוקפד, או אולי בסרטון שבו ישנו תיפוף של ציפורניים על גבי משטח, שמייצר צליל קצבי ועדין? אם חוויתם משהו כזה, יכול להיות שחוויתם את התופעה הידועה בשם ASMR (או בשמה המלא באנגלית – Autonomous Sensory Meridian Response). אנשים רבים מתארים את התחושה כמעין תחושת דגדוג עדינה, המתחילה מהקרקפת ונעה מטה בגלים לאורך עמוד השדרה. תופעת ה-ASMR הפכה מוכרת מאוד בשנים האחרונות, וצברה קהל גדול של מיליוני אנשים, שמפיקים תועלת מסוג זה של חוויה חזותית- שמיעתית, ומדווחים על כך שהאזנה לצלילים העדינים הללו עוזרת להם להוריד את רמות הסטרס ותורמת לתחושת ההקלה והשלווה שלהם.
ASMR הוא מושג שמתייחס לתחושות של צמרמורת או דגדוג נעים בגוף ורגיעה, שאנשים חווים לעיתים בתגובה לגירויים ויזואליים או שמיעתיים מסויימים. הגירויים האלה יכולים לכלול פעולות כמו: לחישות, נקישות רכות, גירוד עדין על משטח כלשהו ועוד, וכן פעולות שנותנות לצופה תחושה של יחס אישי אכפתי ועדין. למרות שהחוקרים עדיין לא הגיעו לתשובות סופיות לגבי המנגנון המדויק המופעל על ידי ASMR, הרי שרבים מאמינים שמדובר בתופעה חושית ייחודית, שמייצרת הרגשה של נינוחות ורגיעה פנימית.
עבור אלה שחווים את תחושות השלווה והנעימות, התשובה לשאלה זו היא כמובן- כן, בהחלט! רבים מוכנים להישבע, שחוויית ה- ASMR היא מקור לתחושת רגיעה, להורדת סטרס ולשיפור היכולת להירדם ולישון היטב. האנשים המייצרים תוכן של סרטוני ASMRמפיקים מגוון רחב של סרטונים, המיועדים לעורר בדיוק את התגובות הללו. הסרטונים נותנים מענה להעדפות שונות ומגוונות ולסוגים שונים של גירויים.
החוקרים מאמינים, ש- ASMR מעורר תגובה פיזיולוגית, שמאופיינת בתחושת רטט או דגדוג, המתחילה בקרקפת ומתקדמת במורד עמוד השדרה. תחושה זו גורמת להרגשה של רגיעה ואפילו לתחושת אופוריה אצל חלק מהאנשים. בעוד שאין עדיין מסקנה ברורה לגבי הגורמים המפעילים את תגובת ה- ASMR בגוף, המחקרים מציעים, שמדובר בגירויים המפעילים אזורים במוח המקושרים לוויסות רגשי ולתהליכי תגמול. ההפעלה הזאת יכולה להוביל לשחרור של הורמונים כמו אנדורפינים, סרוטונין ודופמין, שהם חומרים המיוצרים בגופנו, וכולם מספקים לנו תחושות שלווה, נועם ורווחה פנימית.
ASMR יכול לסייע לאנשים שמתמודדים עם קשיי שינה כמו נדודי שינה (אינסומניה), היות שהוא מאפשר רגיעה ושיפור של איכות השינה. צפייה בתוכן של ASMR לפני השינה יכולה להקל על האדם להרפות, להשתחרר ממתחים ולהשקיט את המחשבות, ובכך היא מסייעת לו במעבר אל תוך מנוחה והירדמות. הלחישות הרכות, הנקישות הקצביות והמראות המרגיעים שמאפיינים את סרטוני ה- ASMR יוצרים אווירה שלווה, שתורמת לתחושת רגיעה, ויכולה להקל על תסמינים של אינסומניה ולאפשר לאדם לחוות שנת לילה עמוקה ומרעננת יותר.
בעוד ש- ASMR אינו מהווה תחליף לטיפול מקצועי, אנשים רבים נעזרים בו כאמצעי עזר משלים, לצד הטיפול בדיכאון. האפקט המרגיע של ASMR יכול לספק הקלה זמנית לאדם החווה חרדה או עצבות, מפני שהוא יכול לאפשר הפוגה קלה מתסמיני הדיכאון.
אם אתם מתמודדים עם נדודי שינה או עם דיכאון, חשוב שתפנו לקבל תמיכה וייעוץ מקצועי. ישנם סוגים שונים של טיפול פסיכולוגי, שיכולים לסייע ולהקל במצבים כאלה. בין אסטרטגיות הטיפול שנמצאו יעילות, אפשר למצוא את גישת הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי (CBT). בגישה טיפולית זו, המטופל מקבל כלים לזיהוי של דפוסי החשיבה המעכבים שלו, ומפתח מיומנות לפרק תבניות חשיבה אלה ולהתמודד בצורה מועילה יותר עם האתגרים בהם הוא פוגש בחיי היומיום. ניתן להשתמש ב- ASMRכדרך להשיג רגיעה ולחוות הקלה זמנית מהתסמינים, אך כאמור, אין לראות בכך תחליף לטיפול מקצועי ומעמיק. במידה שתגלו ש- ASMR מקל עליכם, תוכלו לשלב אותו בשגרת היום שלכם, לצד טיפול קונבנציונלי, כאחת ממגוון הטכניקות הזמינות לעזרה עצמית. כדאי לזכור, שלכל אדם ישנו מסע ייחודי לריפוי, ולעיתים נדרשים סבלנות, זמן וניסיון כדי למצוא את השילוב המושלם של דרכי ריפוי שעובדות עבורכם.
ASMR היא תופעה ייחודית מסוגה, שיש לה פוטנציאל להעניק לאדם הקלה במצבים של מתח, חרדה וקשיי שינה. המחקר לגבי היתרונות של התופעה ויכולות הריפוי שלה אמנם עדיין נמצא בחיתוליו, אך ישנם ממצאים שמרמזים על כך שיש בה תועלת עבור אנשים רבים. בין אם אתם מבקשים לעצמכם לנוח רגע ולמצוא הקלה ממחשבות מדאיגות ותחושת מתח, או אם אתם מתמודדים עם דיכאון או אינסומניה, ASMR יכול להעניק לכם הפוגה נעימה ומרגיעה, ובכך הוא יכול לשמש כאמצעי עזר, לצד הטיפול המקצועי.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
ASMR (קיצור של Autonomous Sensory Meridian Response) היא חוויה של רטט נעים שאנשים מסויימים חווים כתגובה לגירוי שמיעתי או חזותי.
כל אדם שמוצא את ה- ASMR כנעים ומרגיע יכול להיעזר בו להשגת תחושת רגיעה. חשוב לזכור, שהתגובה לכל גירוי תשתנה מאדם לאדם.
ASMR אינו מהווה כלי ריפוי למצבים אלה, ועם זאת אנשים רבים מוצאים אותו כאמצעי שתומך בניהול הסימפטומים. עם זאת, חשוב לפנות במקביל לייעוץ מקצועי, כדי לקבל תמיכה נכונה.
רוצים לדבר איתנו?
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים