fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

סוגי אישיות

כותב:
תוכן עניינים

כולנו מכירים בכך שאנשים הם שונים מאד האחד מהשני, לכל אחד יש נטיות אישיותיות משלו.  אנשים סבלניים או חמי מזג, פתוחים או מופנמים יותר, מובלים על ידי רגש ואחרים על ידי הרציונל.  ההבדלים האלו מוכרים למדע הפסיכולוגיה ואף מוצגים בצורה מובחנת ומסודרת בשאלון.

מה טיפוס האישיות שלך? על פי אבחנה זו, תלמד לזהות מה הן התכונות העיקריות שלך, הנטיות ההתנהגותיות, הצרכים ודרכי התקשורת שלך…

על האישיות, המורכבות שלה ועל טיפוסיה השונים, הכל במאמר הזה.

מהי אישיות?

אישיות מתארת ​​את הדפוסים הייחודיים של המחשבות, הרגשות והתנהגויות המבדילים אדם מאחרים.
ניתן למצוא דוגמאות לאישיות באופן שבו אנו מתארים תכונות של אנשים אחרים. למשל, “היא נדיבה ואכפתית” או “הם נאמנים ומגוננים על החברים שלהם.”
קארל יונג (1875-1961), פסיכיאטר ופסיכואנליטיקאי, היה זה שחשף את מובחנות האישיות, כפי שפרסם בספרו “Psychological Types” משנת 1921.

לפי יונג, ישנן ארבע פונקציות פסיכולוגיות בסיסיות:  תחושה, אינטואיציה, חשיבה ורגש.
עבור כל אדם, אחת מארבע הפונקציות היא דומיננטית רוב הזמן ומהווה את טיפוס האישיות המאפיין אותו. לדוגמה, כאשר מישהו הוא אימפולסיבי, על פי יונג, זה בגלל הדומיננטיות של הפונקציות “אינטואיציה” ו”רגש”, ולא אלה של תחושה וחשיבה.

מתוך ארבעת התפקידים הבסיסיים, יונג מניח כי שני טיפוסים ראשיים של אופי נוצרים: מופנם ומוחצן.
לכל אחד מהם יש תכונות ספציפיות, המבדילות אותו מהשני.

מתוך הפונקציות הפסיכולוגיות הבסיסיות ושני הטיפוסים, יונג גוזר הבחנה בין שמונה סוגי אישיות שתחתן ניתן לסווג את כלל האנשים.

על בסיס התאוריה של יונג, נבנה מבחן האישיות שנקרא אינדיקטור מאיירס-בריגס.
צמד הפסיכולוגים, קתרין קוק בריגס ובתה איזבל בריגס מאיירס, יצרו את המבחן בשנת 1921 כאשר עד היום מאפשר להבחין בין 16 סוגי אישיות.

זהו מבחן מורכב ומורכב ביותר שמשומש רבות בתחום הפדגוגיה, ניהול, מיון עובדים, התפתחות אישית, יחסים, פסיכולוגיה, אימון ועוד.

מהם סוגי אישיות ואיך הם נקבעים?

סוגי אישיות מייצגים את מובחנות האישיות בין אדם לאדם, כאשר לכל אדם יש נטייה לדפוס התנהגות מסויים ולכן ניתן לשייך אותו לאחד מ-16 הסוגים המוכרים.

סוגיה ותיקה שעולה, עוסקת בשאלה כיצד נוצר סוג האישיות שלנו, מהו חלק מהאישיות המולד שמקורו ביולוגי וגנטי, ואיזה חלק הוא נרכש, כלומר כזה שאדם מפתח אותו במהלך חייו.
נהוג להביט באישיות כנוצרת משני הדברים גם יחד: יש חלק באופיינו שכנראה אנו נולדים איתו, שנוטים לקרוא לו “מזג” (טמפרמנט) ומצד שני, ישנן תכונות שמפתחים במהלך החיים.

דעה פסיכואנליטית מקובלת גורסת כי האישיות/האופי, היא מכלול הפתרונות שאדם מגבש כדי להתמודד עם הבעיות שהוא נתקל במהלך התפתחותו. למשל: אם אדם צריך להתמודד עם נטישות חוזרות, הוא עשוי לפתח סגנון של הימנעות מיצירה של קשרים קרובים מדי שבבסיסו חרדת נטישה.

יונג הציג את הרעיון כי ישנם חלקי אישיות שהם אותנטיים ומייצגים את הטבע המולד שלנו, ולעומת חלקי אישיות שהם “פרסונה”, מסכה אישיות/דמות שאימצנו כדרך להתמודד עם הצורך להיות שייכים ומותאמים לחברה.
הפסיכואנליטיקאי דונלד ויניקוט קרא לשתי האישיויות “עצמי אמיתי” ו”עצמי כוזב”.

סוגי האישיות

האנליסטים

  • ארכיטקט – מהווים רק שני אחוזים מהאוכלוסייה, ונשים עם טיפוס אישיות זה נדירות במיוחד. לעתים קרובות קשה להם למצוא אנשים דומים, שמסוגלים לעמוד בקצב של האינטלקט שלהם ובתמרונים המתוחכמים שלהם. בעלי טיפוס אישיות זה הם בעלי דמיון אך החלטיים, שאפתנים אך פרטיים, סקרנים במידה רבה, אבל הם לא מבזבזים את האנרגיה שלהם.
  • לוגיקאי – מהווה רק שלושה אחוזים מהאוכלוסייה. מבחינת הלוגיקאים זהו יתרון, כיוון שהם אינם מעוניינים להיות “כמו כולם”. הלוגיקאים מתגאים בכושר ההמצאה, ביצירתיות, בפרספקטיבה הייחודית ובאינטלקט הגבוה שלהם. הם מתויגים לעתים קרובות כפילוסופים, הוגים או פרופסורים מפוזרים ואחראיים לרבות מהתגליות המדעיות בהיסטוריה.
  • מפקד – מנהיגים מלידה, בעלי כריזמה ובטחון העצמי, מקרינים סמכות באופן שמושך המונים לעבר יעד משותף. מתאפיינים ברמה חריפה של רציונליות, והם משתמשים בדחף, בנחישות ובמוח החריף שלהם כדי להשיג כל יעד שבחרו לעצמם.
  • מתדיין – “פרקליט השטן”, נהנה מדו-קרב מנטאלי, פורח בתהליך של קריעת טיעונים ואמונות לגזרים. הוא אינו עושה זאת כדי להשיג מטרה עמוקה יותר או יעד אסטרטגי, אלא פשוט מפני שזה מהווה עבורו הנאה. הוא נהנה לתרגל את השנינות הזריזה וחסרת המאמץ שלו, את מאגר הידע הרחב שלו, ואת היכולת לחבר רעיונות נפרדים כדי להוכיח את הנקודה.

הדיפלומטים

  • סנגור – טיפוס נדיר מאוד, פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה. למרות זאת, הסנגורים משאירים את חותמם על העולם. יש להם חוש מולד לאידאליזם ולמוסר, אך מה שמבדיל בינם לבין סוגי אישיות אידאליסטים אחרים הן ההחלטיות והנחישות שלהם – הסנגורים אינם חולמים בהקיץ, אלא אנשים שמסוגלים לנקוט צעדים מעשיים כדי להגשים את יעדיהם וליצור השפעה חיובית ארוכת טווח.
  • מגשר – אידאליסטים בבשרם, תמיד מחפשים רמז לטוב (גם באירועים ובמצבים המורכבים ביותר), תמיד מנסים למצוא דרכים לשפר את המצב. עשויים להיתפס כרגועים, שקטים ואפילו ביישנים, אך למעשה יש להם אש פנימית ולהט יוצאי דופן. קיים סיכוי גבוה שירגישו שלא מבינים אותם, מכיוון שהם מהווים רק 4% מהאוכלוסייה. אך כאשר הם מוצאים אנשים דומים להם לבלות איתם את הזמן, ההרמוניה שהם חשים תהווה עבורם מעיין של אושר והשראה.
  • פרוטגוניסט – מנהיגים מלידה, מלאים בלהט וכריזמה. מהווים כשני אחוזים מהאוכלוסייה, לעתים קרובות הפוליטיקאים, המאמנים והמורים, שבוחרים ליצור מגע עם אחרים ומעודדים אותם להגיע להישגים ולשפר את העולם. יש להם בטחון עצמי טבעי שיוצר השפעה, והם נהנים ומתגאים מאוד בהנחיה של אחרים לעבודה משותפת, לשיפור של עצמם ושל הקהילות שלהם
  • תומך – רוח חופשית אמיתית. לעתים קרובות הם הרוח החיה במסיבה, אבל פחות מתעניינים בהתרגשות ובעונג שברגע, ויותר בקשרים החברתיים והרגשיים שהם יוצרים עם אחרים. מקסימים, עצמאיים, אנרגטיים ובעלי חמלה, והעובדה שהם מהווים שבעה אחוזים מהאוכלוסייה מורגשת בהחלט בכל קבוצה וקהל.

הזקיפים (השומרים)

  • לוגיסטיקאי – נפוץ ביותר, ומהווה כ-13% מהאוכלוסייה. התכונות שמאפיינות אותו הן יושרה, הגיון מעשי ומסירות עמוקה לחובותיו. הן הופכות את הלוגיסטיקאי לעמוד תווך במשפחות רבות, וכן בארגונים שאמונים על מסורות, חוקים ותקנות, כגון משרדים של עורכי דין, גופי תקינה והצבא. הם אוהבים לקחת אחריות על מעשיהם, ומתגאים בעבודתם. כשהם עובדים למען מטרה מסוימת, הם יכולים להקדיש את כל זמנם ומרצם להשלמת כל אחת ואחת מהמטלות הרלוונטיות, בדייקנות ובסבלנות.
  • מגן – ייחודי למדי, רבות מהאיכויות שלו לא תואמות להגדרה של התכונות הנפרדות. המגנים אמפתיים, אך הם יכולים להיות פראיים כשעליהם להגן על משפחתם או חבריהם. הם שקטים ומופנמים, אבל בדרך כלל יש להם כישורים חברתיים מפותחים וקשרים חברתיים חזקים. הם מחפשים בטחון ויציבות, אבל יכולים להיות פתוחים מאוד לשינויים כל עוד הם מרגישים שמבינים ומכבדים אותם. כמו שקורה בתחומים רבים אחרים, גם אנשים עם טיפוס האישיות “מגן” הם יותר מסכום חלקיהם. האופן שבו הם משתמשים בנקודות החוזק שלהם מגדיר את מי שהם.
  • מנהל – נציגי המסורת והסדר, אלו שמאחדים משפחות וקהילות באמצעות ההבנה שלהם של מה נכון, מה לא נכון ומה מקובל חברתית. בעלי טיפוס אישיות זה מאמצים ערכים של כנות, מסירות וכבוד, וזוכים להערכה בשל העצות וההדרכות הברורות שהם נותנים. הם מובילים בשמחה בנתיבים קשים, ומתגאים בכך שהם מקרבים בין בני אדם. לרוב עובדים קשה כדי להביא את כולם לאירועים מקומיים מסורתיים, או כדי להגן על הערכים המסורתיים שמגבשים את המשפחות והקהילות.
  • קונסול – טיפוס נפוץ, כ-12 אחוז מהאוכלוסייה, אנשים פופולריים מאד. בבית הספר, הקונסולים הם אלה שנמצאים בנבחרות, נותנים את הטון, מתייצבים באור הזרקורים ומובילים את הקבוצות שלהם אל הניצחון והתהילה. גם בהמשך החיים, הקונסולים נהנים לתמוך בחבריהם וביקיריהם, לארגן אירועים חברתיים ולעשות כמיטב יכולתם להבטיח שכולם מאושרים.

המגלים

  • וירטואוז – אוהבים לחקור בעזרת הידיים והעיניים, לגעת בעולם שסביבם ולבחון אותו ברציונליות ובסקרנות ערנית. הם יוצרים מטבעם, עוברים מפרויקט לפרויקט, בונים דברים שימושיים ודברים חסרי תועלת למען הכיף שבדבר, ולומדים מסביבתם תוך כדי תנועה. ההנאה הגדולה ביותר עבורם, היא “ללכלך את הידיים” בפירוק והרכבה-מחדש של דברים (לרוב הם מכונאים/מהנדסים), כך שיהיו קצת יותר טובים מכפי שהיו קודם לכן.
  • הרפתקן – אמנים אמיתיים, משתמשים באסתטיקה, בעיצוב ואפילו בבחירות ובפעולות של עצמם כדי לבחון את גבולות המוסכמות החברתיות. ההרפתקנים נהנים לבצע ניסויים ביופי ובהתנהגות ששוברים את הציפיות המסורתיות.
  • יזם – משפיעים על סביבתם הקרובה. הדרך הטובה ביותר לזהות אותם במסיבה היא לחפש “ענן” דינמי של אנשים שמרחף סביבם כשהם נעים מקבוצה לקבוצה. אוהבים להיות במרכז תשומת הלב, לצחוק ולבדר עם חוש הומור עממי וקצת בוטה. אם מבקשים מתנדבים מהקהל לעלות לבמה, היזם יתנדב – או ינדב חבר ביישן. קשה להם למצוא עניין מתמשך בתיאוריות, בנושאים מופשטים ובדיונים ממושכים על נושאים גלובליים והשלכותיהם. אוהבים לנהל שיחה ערה ואנרגטית, עם לא מעט אינטליגנציה, אבל הם אוהבים לדבר על מה שקיים בפועל, ובעיקר, פשוט לקום ולעשות. יזמים מזנקים קדימה בלי להסתכל ומתקנים את הטעויות תוך כדי תנועה, במקום לשבת במקום ולהכין תוכניות פעולה ודרכי מילוט.
  • בדרן – נסחפים עם ההתרגשות ורוצים שכל האחרים ירגישו כמותם. כשמדובר בעידוד של אחרים, אף טיפוס אישיות לא משקיע כל כך הרבה זמן ואנרגיה כמו הבדרנים, ורק הם עושים זאת בסגנון מקסים כל כך. הם יכולים פתאום לקפוץ בריקוד ובשירה באופן ספונטאני לחלוטין.

איך זה משפיע על מערכות יחסים?

מערכות יחסים בין בני אדם מושפעות מסוג האישיות של כל אחד מהמשתתפים.

לכל טיפוס אישיות ישנם צרכים שונים, העדפות שונות, דרכי עיבוד מידע שונים, מגבלות שונות ודרכי תקשורת שונים לגמרי.

הדבר ניכר בכל סוג של מערכת יחסים, ובמערכות יחסים זוגיות ניתן לראות זאת בצורה ברורה.
למשל, במערכת יחסים זוגית טיפוס רגשי יותר יעדיף מחוות אהבה שונות מאשר טיפוס יותר רציונאלי, וסוג התקשורת, השפה והאינטונציה, עשויה גם היא להיות שונה למדיי.

אנו כבר יודעים שבניגוד לסרטי “דיסני”, עוצמת ההתאהבות לא מנבא בהכרח הצלחה של קשר.

ענקית ככל שתהיה האהבה, כשהצרכים הבסיסיים של אחד מבני הזוג אינם מסופקים מופיעה חוסר שביעות רצון מהיחסים, קונפליקטים מתעוררים והפערים גדלים.

מכיוון שהצורך הבסיסי הוא הישרדותי כל כך, אנו יכולים לצאת “למלחמת עולם” כשהוא לא מסופק. עלינו להכיר את הצורך הבסיסי של בן הזוג שלנו ולכבד אותו גם אם הוא שונה משלנו.

יותר מכך, בכל אחד מאיתנו קיימים חלקי “הצל”, פחדים או מצוקות. ביחסים קרובים ומשמעותיים, לפחדים שלנו ניתנת הזדמנות לצאת. כשהפחד הבסיסי עולה התגובות שלנו עלולות להיות קיצוניות.

הכרת הפחד הבסיסי שלנו ושל בן זוגנו הינה קריטית כדי  שנוכל להבין את עוצמת התגובה ולגלות רגישות גבוהה יותר.

הכרת טיפוס האישיות שלנו ושל האדם עמו אנו נמצאים במערכת יחסים מסייעת לנו להבין את הצרכים, הרגישויות שלו, הפחדים, שפת התקשורת ותפיסתו של כל אחד, ובכך לייצר גשר בינו לביננו.

לסיכום

האישיות היא מונח המתאר את סך התכונות והנטיות של האדם והיא תוצאה של המפגש בין התכונות המולדות שלו לבין נסיון החיים.

הפסיכיאטר והפסיכואנליטיקאי  קרל יונג זיהה שני סוגי אישיות, המופנם והמוחצן, ומתוכם פיתח 8 סוגי אישיות. בהמשך, הפסיכולוגים קתרין קוק בריגס ובתה איזבל בריגס מאיירס פיתחו על סמך התאוריה של יונג מבחן אישיות שמזהה 16 סוגי אישיות מובחנים.

כיום מבחני האישיות פופולאריים במיוחד ומשמשים השאלון משמש לעיתים קרובות בתחומי פדגוגיה, הכשרה למנהיגות, פיתוח צוותים ותקשורת בינאישית, הכוונה לקריירה, יחסים במשפחה ופיתוח אישי.

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

שאלות ותשובות

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן