fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

טיפול קבוצתי

טיפול קבוצתי מתייחס לכל טיפול בו מנחה מוסמך מנחה קבוצה של כמה מטופלים במסגרת טיפול מקצועי כלשהו. הטיפול יכול להיות במסגרת טיפול פסיכולוגי פסיכודינמי, (כלומר, טיפול בשיחות), או במסגרת טיפול התנהגותי. כמו כן, המושג יכול להתייס לקבוצות תמיכה, כגון גמילה מאלכוהול, התמודדות עם אבל ועוד. במכון חיבורים לא מתקיימים טיפולים קבוצתיים אלא רק אישיים

טיפול קבוצתי

הרציונל המנחה את פרקטיקת הטיפולים הקבוצתיים,  היא שהדינמיקה הקבוצתית היא בעלת יכולת לתרום למטופל בתהליך הטיפול. הקבוצה מונחה על ידי מטפל שהוסמך לכוון דינמיקות של קבוצה באופן פרודוקטיבי וליצור לכידות קבוצתית התורמת לתהליך הטיפול, והטיפול מהווה, עבור מטופלים רבים, מעין סביבה תומכת אשר בה הם יכול להיחשף בביטחון.

במכון חיבורים לא מתקיימים טיפולים קבוצתיים אלא רק אישיים

נשים מחייכות

יתרונות וחסרונות הטיפול הקבוצתי

אנשים רבים שסובלים מבעיה, בין אם היא פסיכולוגית, התנהגותית, פיזית או רגשית, מרגישים לבד לחלוטין. זאת משום שכלפי חוץ, כולנו לומדים לשדר ש”הכל בסדר”. על כן היתרון העיקרי של טיפול קבוצתי הוא קודם להבין כי אתה לא לבד.

אינטראקציה בינאישית עם אנשים שסובלים מאותה בעיה, בסביבה בטוחה ולא שיפוטית, מעניקה למטופל תמיכה רגשית באופן כזה שטיפול יחידני לא יכול להעניק, לפחות לא באותה מידה.

כמו כן, במהלך טיפול קבוצתי, כל מטופל עובר תהליך למידה המושפע ישירות גם מחוויות המטופלים האחרים בקבוצה, עובדה שמשפרת את התקדמותו.

כמובן, שלא לכל מטופל יתאים טיפול כגון זה. ישנם אנשים שיחושו שהחשיפה שהוא כולל היא מעבר ליכולתם. לאנשים כאלה מומלץ לפנות קודם כל לטיפול אישי.

עם זאת, יצויין כי דווקא טיפול בביישנות יתר או תופעות של חרדה חברתית, בה חשיפה חברתית היא קשה במיוחד, מומלץ לבצע טיפול קבוצתי, שכן הוא יכול לסייע למטופל על ידי אימון ותרגול של כישוריו החברתיים בסביבה לא מאיימת.

עובדים

סוגי טיפולים קבוצתיים

אין טיפול שלא ניתן להעביר אותו גם בפורמט של טיפול קבוצתי. את קבוצות הטיפול ניתן, באופן כללי, לחלק לשתי קבוצות עיקריות: טיפול פסיכולוגי וקבוצות תמיכה.


טיפול פסיכולוגי גם הוא נחלק לסוגי טיפול רבים. טיפול פסיכודינמי הוא כזה השם דגש על שיחה בין המטופל למטפל, והבנת הקשרים הרגשיים הנסתרים בין העבר להווה. בטיפול פסיכודנמי קבוצתי, הקבוצה כולה משתתפת בתהליך הטיפולי, עובדה שיכולה לסייע למטופל בקבלת נקודות התבוננות חדשות ועיבוד מחדש.

סוג טיפול פסיכולוגי נוסף שנהוג לעשותו בקבוצה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי, השם דגש על אימוץ דרכי התנהגות חדשים. סוג טיפול זה נתרם מאינטראקציה חברתית בשל כך שכל המטופלים נמצאים יחד בתהליך הלמידה, ויכולים לסייע זה לזה.

סוג הטיפול הקבוצתי השני הינם קבוצות תמיכה. זהו לא, בהכרח, טיפול פסיכולוגי, אלא טיפול שנועד להעניק לאדם תמיכה רגשית. קבוצות תמיכה קיימות בכל נושא, כמעט, שהתמודדות אישית עימו היא קשה, כמו טיפול בהתמכרות או בבעייה רגשית. פסיכולוגים רבים ממליצים למטופלים לשלב טיפול אישי עם הליכה לקבוצת תמיכה.

מי מוסמך להעביר טיפול קבוצתי

על מנת לעסוק בטיפול קבוצתי חייב אדם להיות פסיכולוג או פסיכותרפיסט. אולם, על מנת לטפל בקבוצה יש לעבור השתלמות מיוחדת בטיפול קבוצתי, טיפול השם דגש על דינמיקה קבוצתית והדרכה שלה.

מטפלות

לשיתוף הכתבה >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן