“אני מרגיש שאני קורס תחת הסטרס הזה”
“אין לי את הכלים להכיל את הכאב הזה עכשיו אחרי שאבא שלי נפטר”
“אני מוצף רגשית בקלות כל דבר קטן שמישהו אומר מטלטל אותי מה זה אומר עליי?”
את כולנו מלווים לעיתים רגשות קשים שקשה לנו להכיל. בין אם בחברה, בעבודה, בלימודים וביננו לבין עצמנו. לא כולם יכולים להתמודד לבדם עם קשיים אלו, עולם הטיפול הפסיכולוגי מציע מגוון טיפולים להתמודדות עם קשיים רגשיים שונים כגון: לחץ, חרדה, פחד קהל, הפרעות אכילה, פוסט טראומה
קשיים רגשיים זו הגדרה רחבה לקשיים שמתעוררים אצל אנשים בעקבות רגשות איתם קשה להיפגש ולהתמודד. לרוב קושי רגשי ילווה בפרשנות קוגניטיבית והתנהגות שתשמר אותו וכך הוא עלול להחמיר ולהפוך לתופעה מתמשכת ובמקרים מסוימים להפרעה. יש מקרים בהם קושי רגשי נובע מחוסר איזון כימי במוח ומופיע לפרקים מסוימים במסגרת של תופעה הקשורה במצב הורמונאלי או בריאותי אחר. במקרים אחרים קושי רגשי נובע מתוך כאב נורא גדול ודפוסים התמכרות או התנהגויות מפצות אחרות. אפשר לומר שעל ידי שינוי היחס שלנו לרגשות שלנו יש אפשרות להביא להטבה בקשיים הרגשיים שלנו לרוב.
קשיים רגשיים יכולים לנבוע ממגוון סיבות ונסיבות למשל:
ועוד…
קשיים רגשיים יוצרים קשיים תפקודיים ופיזיים, אך לעתים הם התוצאה של הפרעה פיזיולוגית או גנטית. פעמים רבות, למרבה הצער, זהו מעגל אימה אין-סופי, שבו הסבל הרגשי מזין ומסב סבל גופני, וזה מגביר את הקושי הרגשי. במקרים חמורים מולידים הקשיים הרגשיים
וההתנהגותיים הפרעות אישיותיות-נפשיות הדורשות טיפול פסיכולוגי ואף פסיכיאטרי-תרופתי.
קשיים רגשיים יכולים לשבש ולעצב מחדש דפוסים חברתיים קיימים, ואף להשפיע על הדפוס ההתנהגותי הבסיסי, גם באופן פרטי וגם באופן בין-אישי. ישנם סוגי מצוקות רבים שנגרמים כתוצאה מקשיים רגשיים, והם פוגמים בתפקוד השוטף בחברה הנורמלית, ומקשים על הסובל מהם לתפקד כאדם בריא, פורה ואופטימי.
מן הסימנים לקושי רגשי הם אבדן האופטימיות, תחושת חוסר אונים תמידית, מצוקה, שחיקה, דיכאון, שינויים באכילה, בשינה ובהתנהגות. דוגמאות להפרעות נפשיות שיכולות לנבוע מקשיים רגשיים הן סכיזופרניה, אגורפוביה, ואגירה כפייתית.
אך אפילו בעיות “קלות” יותר, כמו הפרעות קשב וריכוז על סוגיהן, בפועל “מתודלקות” על-ידי קשיים רגשיים, שכן אלה מעצימים את הקשיים הקוגניטיביים הקיימים, והקשיים עצמם מחריפים את תחושת הכישלון ואת מידת הביקורתיות הפנימית. תהליך זה עלול לגרום להחרפה בליקויי הלמידה בגלל הקושי הרגשי הנלווה אליהם, בעיקר רגשות אשמה, טיפשות, וחוסר-יכולת.
אחד המנבאים העיקריים והשכיחים לבעיות רגשיות ופסיכולוגיות הוא הלחץ על סוגיו. לחץ (Stress) יכול להיגרם כתוצאה מעודף מטלות, במקום העבודה או הלימודים, או כתוצאה מהתמודדות עם אתגר רגשי יוצא דופן בחיים האישיים, או לחלופין סביבת חיים מלחיצה.
החיים על מורכבותם מזמנים לנו אירועים שונים שהופכים לגורמי לחץ, כמו תאונות קשות, מחלות, אבדן אדם אהוב, טראומת מלחמה, בעיות זהות, לידה, וקונפליקטים בין-אישיים או פנימיים.
תוצאה קשה אך שכיחה של לחץ היא חרדה, הנובעת בעיקר מפחד, כקושי רגשי עיקרי המניע אותנו. באופן קולקטיבי כולנו מונעים על-ידי פחד, אך כאשר הוא דומיננטי בחיינו לאורך זמן, משמע שאנו סובלים מחרדה כללית. זו כוללת פחד תמידי ממוות או מסכנה כלשהי, לאורך כל היום או רובו.
לחרדה יש גם צורה מינורית יותר, בדמות חרדה ספציפית, כדוגמת חרדת קהל, חרדת טיסה, או במקרה חריף – חרדה חברתית. החרדה מובילה להימנעות מהמקור הגורם לתחושת מועקה וחוסר אונים, כשאנו מתרצים זאת בסיבות הגיוניות לכאורה להימנע מתקשורת עם אנשים ומשהות במקומות צפופים או רועשים.
תוצאה מורכבת של קשיים רגשיים היא פיתוח הפרעות אכילה. הגורמים להן הם לרוב סביבתיים ואישיים, ולעתים ההפרעה מתחילה עקב טראומה רגשית קשה. אכילה בלתי נשלטת, במקרה של אכילה כפייתית או בולימיה נרבוזה, עשויה לפצות על תחושת ריקנות או כאב ומספקת תחושה של שליטה.
התמכרויות גם הן תולדה של הפרעות בתפקוד הרגשי, והן עצמן יוצרות מעגל הרסני של התמכרות פיזיולוגית ופסיכולוגית גם יחד, המביאה בתורה להתעצמותן של הבעיות הרגשיות שהולידו את ההתמכרות מלכתחילה. התמכרות לסמים או לאלכוהול היא דוגמה לתוצאה קיצונית של מצוקה רגשית ושל נסיבות חיים טראגיות, כמו הגירה, התעללות, הזנחה, בדידות, וטראומות.
התמכרויות אחרות, שאינן מביאות בהכרח למחלה או למוות, הן התמכרות לאינטרנט, להימורים, לעבודה ולמין. אולם גם התמכרויות אלה יכולות, בתרחיש הקיצוני שלהן, להביא להתנהלות חיים מעוותת שבתורה יכולה להביא אף למוות. במקרה של התמכרות למין זו הסכנה ממחלות מין, עקב ריבוי פרטנרים או צריכת זנות, ובמקרה של התמכרות לעבודה יכולה להיווצר שחיקה ולפעמים גם תחושת קריסה ועצבים רופפים.
תהליך האבחון של התנהגות רגשית כולל מספר שלבים. ראשית, הערכה יסודית של הסימפטומים וההתנהגות של הילד או המבוגר, וגם סקירה של ההיסטוריה הרפואית והפסיכולוגית שלו.
התהליך עשוי לכלול ביצוע ראיונות עם האדם ויקיריו, ביצוע מבחנים והערכות פסיכולוגיות וצפייה בהתנהגותו של הפרט במסגרות שונות.
בנוסף, ניתן לבצע בדיקה גופנית כדי לשלול כל מצב רפואי בסיסי שעלול לתרום להתנהגות הרגשית. בהתבסס על תוצאות הערכות אלו, ניתן לבצע אבחנה ולפתח תוכנית טיפול. ההמלצות להמשך הטיפול תלויות בסוג ההתמודדות ובגיל, הן יכולות לכלול טיפול רגשי, תרופות או שילוב. חשוב לציין שתהליך האבחון מתמשך ועלול להשתנות בהתאם לאיך שהאדם מגיב לטיפול. למשל אם אדם מתלונן על תסמינים של חרדה ובהמשך מתברר שהמקור הוא פוסט טראומה בעקבות אירוע דחק שחווה טכניקות הטיפול עלולות להשתנות בהתאם.
טיפול פסיכולוגי יכול לעזור במקרים בהם הקושי הרגשי מציף ומקשה על התפקוד. טיפול פסיכולוגי הוא ליווי שניתן על ידי פסיכולוג קליני מתמחה או מומחה דרך גישות שונות על פי הסמכתו. למשל, CBT או טיפול פסיכודינמי הם גישות בולטות לטיפול פסיכולוגי. יש מצבים של קשיים רגשיים להם תתאים במיוחד גישה מסוימת למשל EMDR עבור טיפול בטראומה או CBT עבור פוביות ספציפיות.
לטיפול רגשי בחרדה מגיעים לרוב אנשים שמתמודדים עם תסמיני חרדה שפוגעים בהם ומתמשכים לאורך זמן לפעמים עד כדי מצבים של קושי לצאת מהבית לישון או לאכול. כאשר חרדה איננה מטופלת לאורך זמן יכולות להיות השלכות מרחיקות לכת כמו הימנעות, היא עלולה להתפתח לדיכאון ולהחמיר. לכן חשוב למצוא מטפל או מכון טיפולי המתמחה בתחום החרדה כדי לתת מענה יעיל וממוקד למצוקה הכואבת.
טיפול רגשי הוא טיפול שיכול לעזור בהתמודדות עם קשיים רגשיים. ישנן טכניקות טיפול שונות שיכולות לעזור לאנשים עם קשיים רגשיים במצבים שונים, כל טכניקה תתאים למצבים וגילאים שונים, למשל טיפול רגשי באמצעות אומנות, משחק, שיחה או הבעה בדרכים אחרות.
כאשר אתם או יקירכם סובלים מקושי על רקע רגשי, כאשר הילד נמנע ומסרב לאכול מתקשה לישון, או בת הזוג נתקפת בכי שהיא מתקשה לעצור. אם אתם מתקשים להבין את הסיבה והמקור או פשוט צריכים תמיכה רגשית מעמיקה ומקצועית, אנחנו מזמינים אתכם לפנות אלינו.
במכון חיבורים מטפלים רגישים מסורים ומקצועיים. הטיפולים הם ממוקדים ועושים שימוש בגישות CBT מהגל השלישי.
בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.
זהו מונח רחב המתאר את כלל סוגי הקשיים שנובעים ממקור רגשי או גורמים למצוקה רגשית. קשיים רגשיים יכולים להתמשך זמן רב ולהפריע לתפקוד שלנו.
חרדה דיכאון התמודדות עם פוסט טראומה, התקפי זעם, דכדוך או עצב בעקבות אירוע חיצוני מטלטל כמו פרידה או אובדן. יש קשיים רגשיים שמגיעים ממקור פנימי כמו נטייה מולדת , מבנה אישיותי או מקור לא מוסבר.
חשוב לא להשאר עם זה לבד אחד הגורמים להתעצמות הקושי עלולה להיות הבדידות שבהסתרה של הקושי מהאחרים. קשיים רגשיים עלולים לגרום להצפה ולכן חשוב לעבד את הרגשות בשיחה עם מישהו שאתם סומכים עליו או לפנות לעזת איש מקצוע שיוכל לעזור דרך אמצעים שונים.
רוצים לדבר איתנו?
<script type=”application/ld+json”>{“@context”:”https://schema.org”,”@type”:”FAQPage”,”mainEntity”:[{“@type”:”Question”,”name”:”מה הם קשיים רגשיים?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”זהו מונח רחב המתאר את כלל סוגי הקשיים שנובעים ממקור רגשי או גורמים למצוקה רגשית. קשיים רגשיים יכולים להתמשך זמן רב ולהפריע לתפקוד שלנו.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”איזה סוגי קשיים רגשיים יש?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”חרדה דיכאון התמודדות עם פוסט טראומה, התקפי זעם, דכדוך או עצב בעקבות אירוע חיצוני מטלטל כמו פרידה או אובדן. יש קשיים רגשיים שמגיעים ממקור פנימי כמו נטייה מולדת , מבנה אישיותי או מקור לא מוסבר.”}},{“@type”:”Question”,”name”:”מה עושים כשמרגישים מצוקה רגשית?”,”acceptedAnswer”:{“@type”:”Answer”,”text”:”חשוב לא להשאר עם זה לבד אחד הגורמים להתעצמות הקושי עלולה להיות הבדידות שבהסתרה של הקושי מהאחרים. קשיים רגשיים עלולים לגרום להצפה ולכן חשוב לעבד את הרגשות בשיחה עם מישהו שאתם סומכים עליו או לפנות לעזת איש מקצוע שיוכל לעזור דרך אמצעים שונים.”}}]}</script><!–FAQPage Code Generated by https://saijogeorge.com/json-ld-schema-generator/faq/–>
רח׳ ויסוצקי 4
•
רח׳ דיסנצ'יק 5
•
•
רח׳ אחוזה 142
•
רח' לישנסקי 27
•
•
דרך הפארק 57א
רח׳ סוקולוב 92
•
ורדינון אליעזר 3
ימי א-ה : 8:00-22:00
•
ימי ו : 8:00-16:00
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
מכון מומחים לטיפול רגשי הקיים כבר 14 שנים ומציע מגוון טיפולים פסיכולוגיים עם התמחות בטיפול בטראומה, חרדות, OCD, משברים ועוד בשיטות מתקדמות ומוכחות מחקרית. את המכון מוביל צוות של מעל 60 מטפלים בפריסה ארצית, בעלי תואר שני טיפולי ו/או דוקטורט בפסיכולוגיה, עבודה סוציאלית ופסיכותרפיה – לכולם אישור ממשרד הבריאות/משרד החינוך. עקבו אחרינו גם ברשתות החברתיות
© 2022 מכון חיבורים, כל הזכויות שמורות | ריגו-מרקטינג קידום אתרים אורגני
אנחנו כאן בשבילכם
אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים