fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

7 כללי אצבע להצבת גבולות לילדים – איך אומרים לילד “לא”?

תפקיד המבוגר האחראי, זה שמצריך אותנו להציב לילד גבולות, הוא תפקיד לא פשוט ולא מהנה במיוחד אך הוא חיוני וחשוב להתפתחות הרגשית התקינה של הילד, ובסופו של דבר משפיע גם על אושרו • הנה מספר עצות שיעזרו לבסס את סמכותכם ההורית ברגע האמת - כאשר הגיע הזמן לומר "לא"

לא ממש נחמד להיות האנשים הרעים. כהורים, אתם מעדיפים להיענות לרצונות של הילד, להתבונן בו נהנה וליהנות מחיבתו. גם הילד שלכם אינו אוהב לשמוע לא. ילדים נוטים שלא לקבל את פסיקת ההורים השלילית באופן מיידי, ולרוב מתמקחים ומתחננים במטרה להפוך את ההחלטה.

נראה שהילדים שלכם יודעים מה הם רוצים כאן ועכשיו, אולם אתם הם אלו שבאחריותכם לדאוג למה שנכון עבורם בטווח הארוך. כל ילד זקוק לגבולות. הגבולות אותם אתם מציבים מסמנים עבור הילד את המרחב הרגשי, הפיסי וההתנהגותי בתוכם הוא יפעל. גבולות בריאים יאפשרו לילד עצמאות מחשבה ופעולה, ילמדו אותו על דחיית סיפוקים והתחשבות בזולת, זאת תוך שמירה על הזהות האישית, הייחודיות והעצמאות שלו.

כדי לסייע לכם ברגע האמת, כאשר אתם נדרשים לעמוד אל מוד הילד ולומר לו “עד כאן”, “זה אסור” או “אני לא מסכים”, הנה שבעה כללים שיעזרו להצבת גבולות ולחיזוק הסמכות ההורית:

1. הגיעו לשלמות עם ההחלטה תחילה

אל תאמרו “לא” כנקודת מוצא. שקלו כל נושא לעומקו בטרם תחליטו אם להיענות או לסרב. הילד שלכם יזהה שאתם שוקלים את טובתם באופן אחראי ושאינכם פועלים מתוך אינסטינקט או חיפזון.


2. הוו דוגמא אישית

ילדים לומדים רבות מתוך התבוננות וחיקוי דרכי הפעולה שלכם. חשוב שתפגינו אתם  שליטה עצמית, ותנהגו בתוך עולם הערכים והגבולות אותם אתם מקנים לילדיכם.


3. הציעו פתרונות אך סרבו להתמקח

השאירו את קביעת הגבולות בידיים שלכם. אם הילד מבקש לנסוע באופניים למרחק של שני רחובות, תוכלו להגביל אותו עד סוף הרחוב בלבד. עם זאת, לאחר שקיבלתם את החלטתכם חשוב שתבהירו כי היא אינה ניתנת למיקוח.

4. פנו אל ההיגיון

ככל שהילד מתבגר, כך חשוב להסביר לו את ההיגיון שמאחורי החלטתכם, גם אם היגיון זה אינו עולה בקנה אחד עם רצונותיו. הבהרת הרציונל שמאחורי ההחלטה, תבהיר לילד שהקביעה שלכם היא ביטוי לכך שאתם פועלים לטובתו.

5. שמרו על קור רוח

הביעו את עצמכם מול הילד באופן בהיר, ברור והחלטי. הימנעו מהיגררות אל תוך תגובה נזעמת ואמוציונלית גם כאשר הילד נוהג בהתקף זעם.

6. שוחחו פנים אל פנים

כאשר אתם באים להציב גבול, הפגינו נוכחות ורצינות גם בשפת גופכם. הביטו בפניו של הילד כאשר אתם אומרים לו את הדברים.

7.  תיאום בין ההורים

כאשר ילד מנסה להשיג את מבוקשו, הוא עשוי לא להסתפק בתשובתכם ויתמרן בין ההורים כדי לקבל את המענה בו הוא חפץ. הקפידו על תיאום עמדות עקרוני בין ההורים ובצעו יחד את קבלת ההחלטות בנושאים חדשים ומשמעותיים.

מה ניתן לעשות כשמתקשים בהצבת גבולות לילדים?

הורות היא משימה לא פשוטה. היא דורשת מאתנו ההורים משאבים אמוציונאליים רבים ושלל מיומנויות הנרכשות תוך התנסות עצמית ולמידה מניסיונם של אחרים.

במכון חיבורים אנו עוזרים לפתח מיומנויות אלו במפגשי הדרכת הורים. במפגשים אלו תוכלו לרכוש ידע להעצמת הסמכות והאסרטיביות שלכם כהורים, תוך בניית תכנית מוגדרת המותאמת אליכם ואל תפיסת העולם אותה תרצו להנחיל בילדכם. מכון חיבורים מורכב מצוות רב תחומי המומחה בטיפול בילדים, מתבגרים והורים. אנו מתאימים את סוג הטיפול לצרכיו הספציפיים של כל מטופל.

מעוניינים להיוועץ בנו ולדעת יותר על הצבת גבולות לילדים?  כתבו לנו או צרו עמנו קשר עוד היום.

נשים מחייכות
אישה מחייכת
עובדים

לשיתוף הכתבה >>

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב print

דרג את הטיפול

No ratings yet.

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן