fbpx

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

אנו נותנים שירות ב- תל אביב   חולון   רעננה   ראשל”צ   פתח תקווה   ירושלים

חשיבה חיובית

כותב:
תוכן עניינים

“אין דבר טוב ואין דבר רע, זו רק המחשבה שגורמת לזה”- המלט. שייקספיר

לראות את הטוב!

חשיבה חיובית קריטית לשיפור איכות החיים וההסתכלות שלנו עצמנו, חיינו ועל העולם. ילדים ואנשים בעלי חשיבה שלילית מגיבים לכל בעיה שהם נתקלים בה, בתחושות של תסכול, ייאוש ואכזבה ונכנסים לדכדוך ואף לדיכאון.
הם לא מסוגלים לראות גם את הצדדים הטובים, ונשארים מרוקנים מאנרגיות, אומללים ומיואשים עם חצי הכוס הריקה. זו אם תתמלא- עשויה לשנות להם חייהם ותפיסתם ותהפוך אותם לאנשים עם חשיבה חיובית וחיים מלאי תקווה.
זה בהחלט אפשרי. בליווי של טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT ו-ACT, נסייע לכם לזהות את דפוסי החשיבה השלילית, ממה הם נובעים. מה מקורם, כיצד תוכלו להשתחרר מהם ולפתח דפוסי חשיבה חיוביים.
במכון שלנו מועסקים פסיכולוגים ומטפלים רק בעלי תואר שני ומעלה אשר טיפלו בהצלחה במטופלים אשר סבלו מראייה ותפיסת עולם שלילית ולמדו לחשוב אחרת.

מהי חשיבה חיובית?

חשיבה חיובית מאופיינת בתפיסה חיובית של העצמי את עצמו ואת העולם. הוא ינסה תמיד לראות את הצד הטוב בכל דבר ולא יחפש את הצדדים הרעים שלו. הוא ימצא את הצד החיובי בכל דבר מאכזב ויאמר לעצמו “היה יכול להיות יותר גרוע”.
זהו אדם שמסוגל לנחם את עצמו, לדחוק את המחשבות השליליות מתוך הבנה וידיעה שהן גורמות לו נזק. זה אדם שרוצה להיות שמח בחלקו, והוא יודע שהעולם לא מושלם, אבל הוא יצעד בו בבטחה, יזקוף ראש ולא יפחד לקבל את מגרעותיו וכישלונותיו.
הוא יקבל הצלחות כמו כישלונות, החמצה כמו הזדמנות וילמד מכך. הוא לא ילקה את עצמו ברגשות אשם ויימנע מהתמודדות עם בעיות, אלא בדיוק להיפך- הוא יביט על העולם במחשבה חיובית וימצא בו את הטוב.
כאשר חלילה יאבד את המפתחות שלו יאמר לעצמו “מזל שיש מנעולנים בעולם”, כאשר ייפול חלילה מאופניו יאמר “מזל שנשבר לי רק הכידון ולא הרגל…”.
במילים אחרות קוראים לזה פרופורציות וזו תכונה בכל חשיבה חיובית. היא זו ששולפת את הדבש מהעוקץ והופכת את החיים לנסבלים ומספקים על אף הקשיים והמהמורות שבדרך.

מהי חשיבה שלילית?

חשיבה שלילית פוגעת כמעט בכל מערכות החיים. ביחסים בין אישיים, בקבלת החלטות, בהישגים, ביצועים, ניסיון חיים. ביכולתם של הורים להכין את ילדיהם לחיים, בתחושת כישלון תמידי. החמצה של הגשמה עצמית, ויתור על הזדמנויות של עבודה או לימודים לתפיסה של אנשים את עצמם או את סביבתם, למצבי דכדוך, דיכאון וייאוש וגם פוגעת בבריאות.
אנשים שחושבים בצורה שלילית והחשיבה החיובית שלהם מצומצמת יחסית, נוטים להיות מאוד ביקורתיים ונוקשים כלפי עצמם. בכל דבר תמיד יראו מה חסר, מה אין בו. מה יכול היה להיות ותחושת האכזבה שלהם תהיה גלויה ואף תבוא לידי ביטוי במשפטים כמו “אף פעם לא היה לי מזל”, “למה זה קורה דווקא לי”, “ומה עוד יקרה לי היום”.
בנוסף לכך הם גם תמיד יחשבו שלכולם הרבה יותר טוב מהם בחיים ורק להם קורים דברים רעים, ואף יאשימו את עצמם בכך.
מחשבות שליליות לעתים קרובות אף מעוותות את המציאות כך שתתאים לחשיבה השלילית. הדפוסים הללו מאפיינים אנשים עם חרדה חברתית, אנשים חסרי ביטחון או בעלי דימוי עצמי נמוך או אנשים שלא מאמינים בעצמם ונוטים להתייאש או אף להיכנס לדיכאון.
חרדה חברתית גורמת לאנשים להיות דאגניים וחרדים בנוגע
לכל מה שחושבים עליהם, עד כדי כך שהם חוששים להתמודד עם מצבים העלולים להציף אצלם את החרדה כמו למשל אינטראקציות חברתיות, מהם בסופו של דבר הם עלולים להימנע רק כדי לא להרגיש את אותה חרדה המציפה אותם ומשתלטת עליהם. הם נמנעים מלהשתתף באירועים או להיות נוכחים במסגרת בה הם מדמיינים כיצד כולם שופטים אותם ומעבירים עליהם ביקורת. בסופו של דבר הם עלולים למצוא את עצמם בודדים, אומללים ויחוו תסכול ודיכאון ברמה היום-יומית.

איך טיפול פסיכולוגי CBT או ACT יכול להוביל לחשיבה חיובית?

המטרה של כל טיפול פסיכולוגי היא לגרום לאדם הסובל מבעיה מסוימת, בגינה הוא פונה למכון פסיכולוגיה כמו שלנו להצליח לעזור לעצמו באמצעות גישות ושיטות טיפוליות שבבסיסן ההתמקדות בקוגניציה והבנת התגובה הרגשית וההתנהגותית לחשיבה.
CBT ו-ACT הן שתי שיטות טיפול קוגניטיביות אשר מבוססות על שינוי של דפוסי חשיבה שליליים. חשיבה זו עלולה לנבוע מקשיים אמתיים שאין להקל בקיומם, אולם באמצעות טיפול קוגניטיבי ניתן לאפשר לאדם לשנות את תפיסתו וראיית עולמו גם בקשר לקשיים שלו או שלה, להתמודד עם הקושי ולא לוותר, וחשיבה חיובית עשויה לעזור לראות את הדברים מנקודת מבט אחרת, אופטימית ולעיתים פחות רגשית בה נצליח להפחית מהקושי, לווסת ולא להחמיר אותו בשל חשיבה המתמקדת בדגשים השלילים של התפיסה שלנו.
כאשר נלמד לחשוב בצורה שונה, גם נצליח לשנות את התנהגותנו בהתאם לשינוי דפוסי המחשבה וזהו בעצם לב ליבו של הטיפול הקוגניטיבי.
מארק טווין אמר “חיי היו מלאים באסונות שמעולם לא התרחשו”, הוא כנראה סבל מחשיבה שלילית זו המעניקה פרשנות קטסטרופלית לכל תרחיש או אירוע קטן או גדול.
נקודת ההנחה של טיפול פסיכולוגי קוגניטיבי היא לא להתעלם מהקושי, אלא ללמוד לחיות אתו וחשיבה שלילית נותנת במה בעיקר לאותו הקושי. לעומת זאת חשיבה חיובית מאפשרת לראות בכל כישלון הזדמנות לצמוח, ללמוד מכך וזה בהחלט מה שעושים אנשים שיש להם חשיבה חיובית.
חשיבה שלילית מקשה על החיים, גורמת לדימוי עצמי חלש, נמוך ומטעה ומחזקת את המצוקה ואילו חשיבה חיובית, רואה את הצד החיובי וההזדמנות בכל אירוע לעיתים אף הקשה ביותר.

הגישה של טיפול CBT מקורה בחשיבה חיובית

הרעיון בגישה של טיפול CBT ו-ACT מקורו בחשיבה חיובית של קבלת האני עצמי והעולם על מגרעותיו, כי אין דבר כזה עולם מושלם.
באמצעות טיפול קוגניטיבי יכול המטופל להעניק פרשנות חדשה לאירועים שקורים לו, לשנות את דפוסי החשיבה שלו, לא לעשות מכל “עכבר” פיל ולחבב גם פילים…
בשונה מסוגי טיפול אחרים אשר המטרה שלהם היא לחשוף את החלקים הבלתי מודעים בתת ההכרה של המטופל כמו שמתבצע בטיפול פסיכו-דינמי, הרי שהטיפול הקוגניטיבי שואף להיות קצר מועד ואפקטיבי, תוך התמקדות בשינוי או קבלת החשיבה של המטופל, פיתוח חשיבה חיובית, זו תוביל אותו להתנהג אחרת ובהמשך חייו ישתנו בהתאם.
הטיפול הקוגניטיבי מוביל את המטופל לזהות ולנתח את צורות החשיבה השליליות שלו ( אלו נקראות לעיתים עיוותי חשיבה או דפוסי חשיבה בלתי פונקציונאליים וישנה רשימה מסודרת שניתנת במהלך הטיפול ), אלה “התוקעות” אותו בתוך סבל אחד ארוך ומתמשך, והוא לומד לחשוב חיובי ובהמשך גם להגיב באופן חיובי.

על מכון חיבורים

מכון חיבורים מקבל מדי יום הרבה מאוד מטופלים חדשים ילדים ומבוגרים שרוצים לעשות שינוי אמתי בחייהם. המטפלים במכון חיבורים מחויבים מקצועית ומוסרית לסייע למטופלים למצוא דרכים חדשות להטיב עם עולמם ועם חייהם.
אנו מטפלים במגוון בעיות כמו: חרדה, פחדים, דיכאון. הפרעות שינה, הפרעות אכילה, פוביות, יחסים בין אישיים, זוגיות, משברים ועוד וערוכים להעניק טיפול גם במצבי חירום.
בסניפי מכון חיבורים מועסקים רק פסיכולוגים ועובדים סוציאליים בעלי תואר שני- תנאי סף לעבודה במכון, המנהל המקצועי של המכון הוא ד”ר רן אלמוג מהמובילים של גישת ACT בארץ. כולנו פה בצוות מסורים לסייע למטופלים בנדיבות, רגישות ושמירה על כבודם.

למכון חמישה סניפים: תל אביב, חולון, ראשל”צ, רעננה ופתח תקווה.

בעלים ומנהלת מכון חיבורים, בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה ותואר שני בפסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית. מעל 15 שנות נסיון בטיפול בחרדה בגישות ממוקדות.

במיוחד בימים מורכבים אלו המומחים שלנו כאן עבורך.

להתאמה אישית של טיפול ממוקד ומחזק

אנחנו כאן בשבילכם

אין סיבה לסבול, השאירו פרטים ואנו נחזור אלייך עם מידע על טיפול מתאים

התחל/י צ'אט
💬 כיצד אוכל לעזור לך?
היי, שמי דורי ממכון חיבורים. כיצד אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן